Всички знаем, че ако искаме да отслабнем, трябва да се

...
Всички знаем, че ако искаме да отслабнем, трябва да се
Коментари Харесай

Горим калории: 5 лесни начина

Всички знаем, че в случай че желаеме да отслабнем, би трябвало да се стремим към калориен недостиг. А той най-ефективно се реализира със здравословно и умерено хранене в композиция с физическа интензивност.

Интензивните тренировки обаче могат да бъдат изтощаващи. И с цел да не губим мотивация в постигането на задачите си при свалянето на килограми, е добре да разнообразяваме упражненията, които вършим, с по-леки и приятни такива.

Ето пет типа спорт, с които можем да облекчим подготвителната си стратегия и в това време да продължаваме да горим калории. Всяко едно от тези оферти е отлично за поддържането на тонус, форма и мотивация. Освен това е разнороден метод да изразходваме сила по-приятно.

Бърза разходка

Ходенето е един от най-лесните и комфортни способи за горене на калории. А когато е с бързо движение, единствено за към 20 минути може да изгорим почти 100 калории.
 Снимка 510863
Източник: iStock

Освен че ни оказва помощ да сме във форма, една бърза разходка постоянно е от изгода и за сърдечно-съдовото ни здраве.

Скачане на въже

То въобще не е единствено за децата. Това кардио упражнение е с висока активност и усъвършенства координацията и ловкостта. То оформя цялото тяло, в това число бедрата, корема, раменете и ръцете, и оказва помощ за построяването на мускули и мощ.
 Снимка 651178
Източник: iStock

Освен това е и много ефикасен метод за консумиране на сила, тъй като единствено с 10 минути скачане на въже можем да изгорим 100 калории.

Каране на колело

Колоезденето се отразява отлично на сърдечно-съдовата ни система и даже може да помогне за попречване на болести като диабет, артрит, инсулт, инфаркт, някои типове рак и даже меланхолия.
 Снимка 651177
Източник: iStock

Наред с това е и прелестен метод да свалим килограми дейно. С каране на колело с умерено движение за към 15 минути можем да изгорим към 100 калории.

Плуване

Доказано е, че плуването е потребно и за физическото, и за психическото ни положение.
 Снимка 651175
Източник: iStock

Като ободряващо и тонизиращо мускулите аеробно упражнение, с него дейно изразходваме и сила. Около 15 минути плуване се равняват на изгорени към 100 калории.

Йога

Когато е част от подготвителния ни режим, йогата ни оказва помощ да подобрим силата, гъвкавостта, салдото и психическото си здраве.
 Снимка 651173
Източник: iStock

Тя въобще не е за подценяване, даже и когато задачата ни е да отслабнем. С 20 минути йога дневно горим към 100 калории, написа Eat This, Not That.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР