Всички заявления в Агенцията по вписванията от юридически лица се

...
Всички заявления в Агенцията по вписванията от юридически лица се
Коментари Харесай

Цачева: Заявленията в Агенцията по вписвания се обработват в срок

Всички заявки в Агенцията по вписванията от юридически лица се обработват в период, увери правосъдният министър Цецка Цачева по време на парламентарния надзор.

По думите ѝ през днешния ден се обработват заявки, подадени преди два дни.

Това съобщи в Народното събрание министъра на правораздаването Цецка Цачева .

В отговор на въпрос на депутати Цачева призна, че проблеми е имало, само че те са преодолени. Според министъра към днешна дата Агенцията по вписванията, която поддържа Търговския указател, има главно кадрови проблеми. Конкурсът за назначение на 30 спомагателни длъжностни лица по регистрацията още не е завършил, а IT чиновниците вместо 17 са единствено 4.

Както е известно през август комерсиалният указател спря работа за две седмици, като за повода още върви следствие. Обявена тази седмица социална поръчка за обезпечаване на спомагателна памет за указател още веднъж породи терзания, че може да има нов сходен проблем. Цачева обаче посочи в сряда, че по този начин заплаха няма.

" На последващо място самият факт на прекосяване на юридическите лица с нестопанска цел към Агенцията по вписванията, опцията и периодите за тяхната пререгисрация, размерът като число на тези юридически лица, също докара до обективно закъснение и фактически имаше един интервал, в който този тридневен период не се изпълняваше. Това е обществено известно, само че още тогава ви осведомих към оня миг какво се прави за превъзмогването на това закъснение ", съобщи Цачева.

По думите ѝ с разкритите бройки за длъжностни лица по регистрацията и с полагане на ексклузивен труд във времето се е преодоляла забавата на Търговския указател.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР