Всички заведения във Виена са длъжни да записват данните на

...
Всички заведения във Виена са длъжни да записват данните на
Коментари Харесай

Европейска столица наложи строги мерки в заведенията

Всички заведения във Виена са длъжни да записват данните на посетителите си, а информацията ще се пази 4 седмици. Мярката влиза в действие от понеделник, 28 септември и ще важи до края на годината. Регистрацията е нужна за по-лесно разкриване на огнищата на коронавирусни инфекции COVID-19.

В заведенията ще се раздават формулярите, които гостите ще попълнят собственоръчно. Няма да се вършат общи описи, с цел да не е видно какъв брой хора са посетили заведението и с цел да се резервира тайната на персоналните данни, разгласи кметът на Виена Михаел Лудвиг, представен от австрийски медии.

В случаите, когато бъде открито инфектирано с COVID-19 лице, притежателите на заведенията са длъжни да дават на управляващите събраните в съответния ден формуляри, с цел да бъдат известени клиентите за зародилата заплаха от болест и да се вземат съответните ограничения. За отказалите да ползват новата разпоредба са планувани наказания.

 {{ otherArticle[0].article.title }}
Ядене и пиянство за сметка на обществения бранш? Това скоро ще б...

Заведенията ще са отворени за посетители до 01:00 през нощта. Кметът на Виена отхвърля да се причисли към 3 от австрийските провинции, в които заведенията ще се затварят в 22:00 часа. Михаел Лудвиг аргументира своето решение с увеличената заплаха от частни празненства и празници, които биха се организирали по домовете поради ранното затваряне на заведенията, а това единствено би повишило опасността от болест, защото в домашна конюнктура ще се събират огромен брой хора.

Заради сериозния растеж на инфектираните в австрийската столица немските управляващи я оповестиха за високорискова зона. Пътуването до Виена е непрепоръчително, а връщащите се оттова ще би трябвало да показват негативен PCR тест за ковид или да се подложат на безвъзмезден тест при идване в Германия. Ако не го създадат, остават под 14-дневна наложителна карантина.

Австрия не посмя да затвори ски курортите, само че забрани празненствата в тях, с цел да не се трансформират в нови огнища на COVID-19. Във ваканционните селища ще бъдат наложени строги ограничения за обществено разграничаване и хигиена.

Туристите би трябвало да стоят на разстояние минимум един метър от самото начало, да носят маски в кабинкови лифтове и гондоли, а питейните заведения и заведенията за хранене ще сервират питиета и храна единствено на седнали клиенти. " Стоенето един до друг, танците, пеенето в дребни питейни заведения или питейни заведения навън са евентуални центрове за заразяване ", сподели министърът на туризма Елизабет Кьостингер.

Канцлерът Себастиан Курц разгласи, че в страната е почнала втора вълна на вируса и предизвести, че идващите месеци ще бъдат сложни.
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР