Всички започваме да ядем повече протеини със зеленчуци, когато решим,

...
Всички започваме да ядем повече протеини със зеленчуци, когато решим,
Коментари Харесай

Защо протеиновите диети могат да бъдат вредни

Всички започваме да ядем повече протеини със зеленчуци, когато решим, че е време да отслабваме. Това обаче може повече да ни навреди, в сравнение с да ни бъде от изгода.

Протеините оказват помощ за образуването, растежа и възобновяване на органите. Хранят мускулите, кожата, ноктите и сухожилията. Акообаче за дълъг интервал от време не внимаваме тъкмо какъв брой протеини одобряваме на ден, това може да докара до съществени здравословни проблеми.

Според последните данни 62% от българите одобряват прекалено количество протеини. Препоръчителното съответствие сред животинските и растителните белтъци е 50/50, а оптималното на ден количество протеини за 60-килограмов човек е 50 грама. Ако обаче не следваме тези препоръки, това може да докара освен до наднормено тегло и бъбречна непълнота, само че и до още:

Паркинсон
Прекалената консумация на протеини трансформира процеса на преработване на невроните, заради което се развиват дегенерации и може да се стигне до гибелта на клетката. Особено тези, които контролират придвижването и страстите, като дадат началото на Паркинсон.

Коронарни болести и затлъстяване
Протеините от скотски генезис съдържат наситени мазнини. Ако ядем доста от тях, покачваме холестерола, който блокира артериите. Те от своя страна подкрепят и затлъстяването.

Проблеми с бъбреците
Прекаляването с протеини поврежда бъбреците и черния дроб, като води до формиране на камъни.

 Защо протеиновите диети могат да бъдат нездравословни

Но по какъв начин да разберете дали прекалявате с протеини?

Мрачни мисли
Ако непрекъснато сте в неприятно въодушевление и към този момент нищо не ви кара да се усмихвате, най-вероятно това се дължи на множеството белтъчини в менюто ви. Твърде многото протеини в храната нормално изместват приема на въглехидрати, които са основни за подхранването на мозъка и контрола на настроението.

Избива ви на експанзия
Прекаленото количеството протеини в тялото може да провокира необясними прояви на яд. Без нужното количество въглехидрати в организма салдото в секрецията на серотонин се нарушава. А хормонът на щастието е доста значим за контрола на страстите и най-много за положителното въодушевление.

Проблеми с паметта
Струва ви се, че в последно време сте оглупяли, не можете да мислите обикновено и непрестанно забравяте всякакви неща. Това още веднъж се дължи на неналичието на потребни въглехидрати, от които мозъкът неистово се нуждае, с цел да действа вярно.

Източник: missbloom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР