Всички заедно на училище – децата, мата, тате, баба и

...
Всички заедно на училище – децата, мата, тате, баба и
Коментари Харесай

Е-обучение в ромските махали: всички учат заедно - деца, мама, тате, баба и дядо

Всички дружно на учебно заведение – децата, мата, тате, баба и дядо – по този начин учат в ромските махали. Голямото предизвикателство е неналичието на устройства – компютри, преносими компютри, таблети и интернет връзка. Това споделиха Деян Колев и Теодора Крумова от център „ Амалипе “, който от години работи с деца от уязвими групи.

Още със старта за електронното обучение център „ Амалипе “прави изследване измежду към 200 учебни заведения, които работят преобладаващо с ромски възпитаници. Общо такива учебни заведения в страната са към 1000.

„ Интересен факт е, че множеството възпитаници бързо се пренастроиха на вълна учене по телефона и нямаха самообладание с тях да се свържат учителите им, изключително в начален стадий. Имаше деца, които бяха на линия в 6:30 часа. Досегашните забрани и ограничавания на достъп до устройствата им през образователно време отпаднаха тотално и децата се почувстваха свободни и с готовност се включват в уроците. Дори станаха по-изпълнителни и прецизни. От няколко дни се усещаме като едно огромно семейство -ученици, учители и родители “, споделя усещанията си Деян Колев.

Липсата на електронни устройстваобаче слага под риск качественото отдалечено образование, добавя той. За това център „ Амалипе “ и учебните заведения от мрежата " Всеки възпитаник ще бъде първенец " са почнали акцията " Стара техника за ново начало ".

„ Призоваваме всички, които имат остаряла, само че работеща техника да я дарят на учебно заведение, което има потребност и да " осиновят " това учебно заведение “, сподели Деян Колев.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР