Всички задържани след спецакцията срещу ало мафията в Горна Оряховица

...
Всички задържани след спецакцията срещу ало мафията в Горна Оряховица
Коментари Харесай

Ало бандата на Бобито прибрала 500 000 лева само от софиянката Жасмин

Всички арестувани след спецакцията против ало мафията в Горна Оряховица и София остават в ареста. Те получиха обвиняване за присъединяване в проведена незаконна група.

Още шестима от групата бяха арестувани в Румъния и следва също да бъдат екстрадирани у нас, оповестява БТВ.

Наказанието по закон е от три до 10 години затвор. Според съда, има задоволително доказателства за това, че са направили закононарушенията, за които са упрекнати.

При следствието са употребявани СРС-та – телефоните на арестуваните са подслушвани, а на някои от тях и следени.

По делото има трима секрети очевидци, които описват за активността на групата, чийто водач е Борислав Димитров, прочут като Бобито.

Николай Николов е апетитен за логистик на групата. Като приближен пощальон е обвинен Георги Василев от Горна Оряховица. Като помагачи са упрекнати семейство Първанови – майка, татко и щерка от Сливница. В записите са оисани диалози за предаване на колета и пликове с пари.

314 000 лв., 24 000 $ и близо 30 000 евро, както и голям брой златни украшения – толкоз групата е прибрала от една от жертвите – столичанката Жасмин. Според съда, сава дума за сума от над половин милион лв., взети единствено от нея.

Няколкостотин хиляди са взети от друга стара жена от София – Виолета. Нейните показания през днешния ден бяха добавени към делото против групата.

Организаторът Бобито е арестуванв Румъния с още четирима души и се чака да бъдат екстрадирани у нас.

От съда са безапелационни, че групата е рискова за обществото. Според прокуратурата има заплаха, в случай че получат по-лека мярка, да попречат на следствието и да извършат други закононарушения.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР