Всички взаимоотношения, дори и най-добрите, имат своите възходи и падения.

...
Всички взаимоотношения, дори и най-добрите, имат своите възходи и падения.
Коментари Харесай

3 стъпки да избегнете сътресенията във връзката

Всички взаимоотношения, даже и най-хубавите, имат своите възходи и падения. Възможно е даже да има моменти, в които желаете да се разделите с колегата си, макар че се чувствате щастливи. Много значима част от поддържането на здравословни връзки е да знаете по какъв начин да се справяте с проблемите, които „ изяждат “ щастието ви.

За наслада, психолозите са помислили за това какво би трябвало да се направи, с цел да се понижат разтърсванията във връзката.

Ето кои са и най-полезните препоръки, които ще ви оказват помощ да изградите благополучен живот с индивида, който обичате.

1. Когато спорите, не използвайте „ аз “, а „ ние “

Вместо да скачате и да обяснявате, че те би трябвало да решат казуса или че вие имате проблем, опишете обстановката, като нещо, с което и двамата се сблъсквате. Представете я като общ проблем.

Това оставя чувството у колегата, че сте вие двамата против света, а не, че се нападате един различен.

2. Дръжте ръката на колегата си, до момента в който спорите

Това недвусмислено демонстрира, че сте до него/нея, без значение дали има вяра или не. Държането на ръцете в действителност освобождава химикали в мозъка ви, което ви кара да се чувствате по-добре и задълбочава връзката с половинката ви.

3. Не чакайте, до момента в който проблемите се задълбочат

Решете проблемите си незабавно, без значение какъв брой дребни са те. Малките проблеми по незабравим метод могат да се трансфорат в огромни, в случай че бъдат пренебрегнати прекомерно дълго.

Дори и в данните на изследвания се показва, че сполучливите двойки постоянно са тези, които бързо вземат решение всички компликации, които пораждат. По този метод казусът се взема решение още в зародиш.

Източник: tialoto.bg
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР