Всички вече знаят какво представлява Нощта на театрите. По традиция

...
Всички вече знаят какво представлява Нощта на театрите. По традиция
Коментари Харесай

Пълна програма за Нощта на театрите във Варна

Всички към този момент знаят какво съставлява Нощта на театрите. По традиция Театрално-музикален продуцентски център Варна се включва в това предстоящо събитие, което се организира всяка есен едновременно в разнообразни европейски страни. Театралната нощ 2018 следва на 17 ноември, само че във Варна, заради огромния зрителски интерес, тя ще продължи и на 18 ноември, а още на 16 ноември флашмоб ще насочва към идните театрални завършения.

В програмата са включени най-новата режисура на Варненския трагичен спектакъл " Драконът “ от Евгений Шварц на режисьора Явор Гърдев, премиерният театър от тази година " Изборът на Марта “ от Жорди Галсеран на режисьора Георги Михалков и обичаният на младата публика " Сън “ от Магда Борисова на режисьора Стоян Радев Ге. К. Специално за " Нощта на театрите “ от Черна гора идва постановката на Кралския спектакъл в Цетине " Капиталът “ по Маркс, режисьор Андраш Урбан. Новата балетна групировка за модерна хореография Варна Денс Театър ще показа своята първа режисура " Зад обявите “ по хоеография на Надя Димокова, а преди този момент ще заинтригува публиката с флашмоб в центъра на Варна.

Нощта на театрите в двата дни 17 и 18 ноември ще бъде придружена от галерия живопис на Тереза Зиковска и хартиен щанд на изд. " Сиела “ с произведения за спектакъл, опера, балет, изобразително изкуство.

Преди всяко зрелище на Основна сцена и Сцена Филиал младите гении от " Студио Театър “ на Стоян Радев и Веселина Михалкова ще се трансфорат в живи манекени и облечени в театрални костюми на Мира Каланова от постановките " Бремен “, " Ричард III ", " Свекърва “, " Ревизор “ и " Вуйчо Ваньо “, ще посрещат феновете. Време за фотоси и селфита, които както и в предходни издания на Нощта на театрите, ще се появят във фейсбук страницата на Драматичен спектакъл " Стоян Бъчваров “. Авторите на най-харесаните фотоси ще получат предложения за спектакъл, несъмнено J

Ето и цялостната стратегия за Нощта на театрите – Варна 2018:

 

17 ноември, 11.00, Сцена Филиал – " СЪН “

Началото е на 17 ноември, събота, 11.00, Сцена Филиал със " Сън “ от Магда Борисова, постановка и музикална среда Стоян Радев Ге. К., сценография и костюми Даниела Николчова. Съботата по принцип е пожеланият ден за този театър на Драматичен спектакъл " Стоян Бъчваров “, който обича да се среща със своята млада публика в свободното от учебни занимания време и сътвори традицията на Фамилния спектакъл в събота. Във вълшебствата на " Сън “ съучастват, с изключение на момчето Тони - Георги Няголов, още Валери Вълчев, Цветина Петрова, Николай Кенаров, Биляна Стоева, Теодора Михайлова, Даниела Викторова, Веселина Михалкова, Николай Божков, Гергана Арнаудова, Милена Кънева, Константин Соколов и Юлияна Чернева

 

17 ноември, 18.00, Основна сцена – " КАПИТАЛЪТ “

Изненадата във варненската Нощ на театрите ще бъде завладяващият гастрол на Кралския черногорски спектакъл “Зетски дом " от Цетине, Черна гора с “Капиталът " по Карл Маркс. Постановката придвижва в актуален подтекст въпроса, с който известният мъдрец се занимава в своите писания " А къде е тук индивидът? “ Режисура, акомодация и образна среда Андраш Урбан, драматург Ведрана Божинович, с присъединяване на Йелена Лабан, Йелена Шестович, Стеван Вукович, Павле Прелевич. Проектът е осъществен по програмата на Европейския съюз “Креативна Европа ". Гостуването на Кралския черногорски спектакъл е в отговор на гастрола на Варненския трагичен спектакъл в Цетине с " Едноокият цар “ от Марк Креует, прочит на режисьора Петър Денчев.

 

17 ноември, събота, 20.00, Сцена Филиал  – " ИЗБОРЪТ НА МАРТА “

" Изборът на Марта “ от известния каталунски драматург Жорди Галсеран е атрактивното предложение за 17 ноември, събота, 19.00, Сцена Филиал. Задъхан трилър и виртуозна пиеса за любовта и избора, таман по усета на режисьора Георги Михалков. Превод Нева Мичева, сценография и костюми Петър Митев, с присъединяване на превъзходните артисти Симеон Лютаков, Яна Маринова, Николай Кенаров, Валентин Митев и Розалия Абгарян.

 

18 ноември, неделя, 17.00, Сцена Филиал – " ЗАД ОБЯВИТЕ “

Спектакъл на Варна Денс Театър със модерна хореография на Надя Димокова по стихове на Ралица Генчева, който със средствата на танца, музиката и словото елегантно надниква зад обявите, с цел да опише разнообразни човешки истории.

16 ноември, 17.00 - ФЛАШМОБ " ЗАД ОБЯВИТЕ “

Локация - дирек за афиши и разгласи пред Катедралата

 

18 ноември, неделя, 19.00, Основна сцена – " ДРАКОНЪТ “

На 18 ноември, неделя, 19.00, Основна сцена, феновете на огромния български режисьор Явор Гърдев ще проследят най-новата му режисура " Драконът “ от Евгений Шварц, с която той триумфално се завръща на варненската театрална сцена след 10-годишно неявяване. Това ще бъде едвам четвъртото зрелище след премиерата на неостаряващата алегория за въплъщенията на властта, пресъздадена в този момент със средствата на съспенса и иронията като антиутопия. Редакция, театрална акомодация и постановка Явор Гърдев, сценография и костюми Свила Величкова, авторска музика Калин Николов, със звездната четворка Михаил Мутафов, Михаил Билалов, Стоян Радев и Ованес Торосян, както и с Ненчо Костов, Александра Златева (ДЮТ “Златното ключе " ), Константин Соколов, Станислав Кондов, Валентин Митев, Пламен Димитров, Адриан Филипов, Валери Вълчев, Николай Кенаров, Ивайло Иванов, Милена Кънева, Здравко Кънчев (Детска академия “Питър Пан " към ДКТ-Варна), Теодора Михайлова, Юлияна Чернева, Нели Вълканова.

 

17 – 18 ноември, 10.00 – 19.00, сутерен Основна сцена –  " СИЕЛА “

Книжен щанд на издателство " Сиела “ с книги за спектакъл, опера, балет, изобразително изкуство.

 

17 – 18 ноември, 10.00 – 19.00, Сцена Ротонда – ИЗЛОЖБА ЖИВОПИС

Изложба живопис на Тереза Зиковска

 

17 – 18 ноември, преди всеки театър – ЖИВИ МАНЕКЕНИ

Демонстрация на театрални костюми на Мира Каланова от постановките " Бремен “, " Ричард III ", " Ревизор “, " Свекърва “ и " Вуйчо Ваньо “, с присъединяване на ученици на " Студио Театър “ с худ. ръководители Стоян Радев и Веселина Михалкова. 

 

Билетни каси – ТМПЦ Варна, пл. " Независимост “ 1

Основна сцена – тел. 052 665 022;

Сцена Филиал - тел. 052 612 998;

Работно време: пон.-петък 9:00-13:30 и 14:30-20.00; събота 10:00-13:30 и 14:30-19:00.; неделя 11:00-16:00

Сцена Филиал – един час преди театър

Реклама и организация ДT " Стоян Бъчваров " – тел. 052 669 650/51;

Реклама и организация Държавна опера Варна 052 665 020; www.tmpcvarna.com
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР