Всички вече знаем, че най-честите отличителни симптома на Ковид-19 са

...
Всички вече знаем, че най-честите отличителни симптома на Ковид-19 са
Коментари Харесай

5 признака, че сте прекарали COVID-19, без да разберете

Всички към този момент знаем, че най-честите отличителни признака на Ковид-19 са суха кашлица, тресчица и затруднено дишане.

Вече не е и загадка, че разпространяването на новия ковид по света е почнало месеци преди хората да схванат за него - факт, който учени от Оксфорд потвърдиха въз основата на обширни изследвания и основания от тях математически модел, показващ, че броят на инфектираните във Англия може да е доста по-голям от публично открития. Именно по тази причина доста хора са изкарали COVID-19, само че не са знаели, безапелационни са те.

В процеса на проучванията си те са разпознали пет признака, които са безспорен знак, че сте прекарали коронавирусна зараза. Нека да забележим кои са те:

1. Загубата на аромат

Внезапната липса на подушване учени от здравното учебно заведение в Харвард изясняват с това, че редица кафези в носа съдържат протеини, които стават първите жертви на ковид. Едва по-късно инфекцията навлиза в тялото. Хората, при които се е появил единствено този признак, се оказват един от главните преносители на ковид. Без да осъзнават, че са инфектирани, заразяват с него другите към тях.

2. Болка в корема

Болката в корема алармира за развиването на пневмония в долните лобове на белите дробове, само че може да бъде и самостоятелен признак. Оказва се, че болките в корема могат да се окажат по-често срещан признак на Ковид-19, в сравнение с се смяташе до момента. Около един на 10 пациенти с ковид демонстрира някакъв тип стомашно-чревни признаци като диария, гадене и повръщане.

Още по тематиката четете ТУК
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР