Всички учители по история в Пловдив и областта ще се

...
Всички учители по история в Пловдив и областта ще се
Коментари Харесай

В пловдивските училища акцентират върху всички бележити пловдивски исторически дати

Всички учители по история в Пловдив и региона ще се снабдят със специфична брошура, отдадена на Освобождението на Пловдив, съобщи репортер на Plovdiv24.bg. 
Инициативата е на Историческия музей (след извоюван и осъществен проект) в навечерието на 140 години от паметното събитие, което градът под тепетата отбелязва на 16 януари. 
"В новата история на Пловдив има много знакови дати- първото честване на Св. Св. Кирил и Методий, основаването на пловдивската гимназия, Съединението, първото българско ревю, само че 16 януари е изключително значима ", показа шефът на музея Стефан Шивачев. 
Значима е, тъй като тъкмо тя слага завършек на 5-вековно робство и дава началото на новото развитие на Пловдив. А концепцията е в пловдивските учебни заведения да се подчертава върху всички бележити пловдивски дати в националната история и даже да се организират специфични уроци, отдадени на тях. 
"От началото на година подаряваме по една брошура на всеки учител по история в Пловдив и района, на всички библиотеки и читалища. Книжката не е огромна, но в нея е заложен целият материал към борбата за Пловдив и Освобождението ", разяснява още Шивачев.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР