Всички училища на територията на община Лом са затворени още

...
Всички училища на територията на община Лом са затворени още
Коментари Харесай

Кризистният щаб в Лом затвори училищата седмица преди заповедта на здравния министър

Всички учебни заведения на територията на община Лом са затворени още при започване на тази седмица, поради влошената епидемиологична конюнктура, нараствания брой на болни от коронавирус и претоварване на здравната система.  По гледище на кмета Георги Гаврилов, бе призован Общинския спешен щаб, който прегледа предложенията на шефовете на образователните заведения, след което бе решено те да бъдат затворени, написа Булнюз.

Министерството на образованието утвърди настояването на щаба и още на 24 ноември училищата на територията на общината прекратиха присъствени занятия и минаха към отдалечено образование. Така образователните заведения бяха затворени няколко дни преди въвеждането на по-строги ограничения в битката с ковид в страната. Инфекциозното поделение в ломската болница е цялостно и във вътрешното са настанени 66 индивида. В началото на тази седмица от Коронавирус – 19 там умря учителка от Лом, а през предходната седмица борбата с ковид загуби и лекарка, също от Лом. До 21 декември ще бъдат затворени и детските градини в общината. 

 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР