Всички ученици в страната се връщат присъствено на училище в

...
Всички ученици в страната се връщат присъствено на училище в
Коментари Харесай

Всички на училище: От понеделник връщат присъствено учениците от 5. до 12. клас

Всички възпитаници в страната се връщат присъствено на учебно заведение в понеделник, потвърдиха от просветното министерство.

С последните доставки от нощес и през днешния ден, към този момент са обезпечени проби за всички възпитаници от 1-ви до 12- ти клас. Последните нужни количества се разпределени по учебните заведения през днешния ден.

От министерството припомниха, че учениците ще се изследват веднъж седмично с щадящи проби във всички общини със заболеваемост над 250 на 100 хиляди души. Това ще става при започване на първия присъствен ден за съответната седмица.

Отсъствалите ще бъдат тествани в деня, в който дойдат на учебно заведение. Непълнолетните деца ще се тестват със единодушието на родителите им. Освободени от тестване са учениците със зелен документ.

Условие за връщане в клас е в една паралелка да има най-малко 50% възпитаници, които се тестват или имат зелен документ.

След момента, в който беше изменена заповедта на министъра на опазването на здравето с тестванията, които дойдоха нощес късно вечерта, за идната седмица сме обезпечени. Това, което е дадено е, идната седмица да дойдат нови проби, тъй че да можем да продължим този развой към този момент с еднократното тестване, изясни просветният министър Николай Денков.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР