Всички ученици в общините с повече от 750 болни от

...
Всички ученици в общините с повече от 750 болни от
Коментари Харесай

Всички ученици в София и още 5 общини минават на онлайн обучение от утре

Всички възпитаници в общините с повече от 750 заболели от ковид на 100 000 население да преминат към онлайн образование от четвъртък, 21 октомври. Това разпореди със заповед, издадена към 17.00 ч. през днешния ден просветният министър Николай Денков. Заповедта важи към този момент за София-град и общини от областите Видин, Монтана, Габрово, Кюстендил и Перник, обясниха от просветителното министерство.

Министерството на образованието и науката (МОН) предложи на Министерството на здравеопазването (МЗ) да удължи с два дни присъственото образование за предучилищните групи и класовете от I до IV в столицата и в упоменатите общини с висока заболяемост. Аргументът беше, че родителите на дребните възпитаници имат потребност от време, с цел да провеждат грижата за децата си в къщи по време на занятията от отдалеченост. До 16 часа през днешния ден в МОН не беше получено единодушие от Министерство на здравеопазването. Поради тази причина министър Николай Денков издаде заповед за онлайн образование от на следващия ден за всички възпитаници в София град и засегнатите общини, прецизираха още от просветителното ведомство.

Предложение за отсрочване с няколко дни на отдалеченото образование за децата от 1 до 4 клас направи по-рано през днешния ден и Столичният действен щаб също с аргумента да се даде време на родителите да се провеждат с грижата за децата, които не могат да стоят сами у дома. Заедно с това бяха изнесени данни, че заболеваемостта в София по последни данни е над 812 на 100 хиляди души.

УНСС също прекратява присъствените образователни занятия от на следващия ден до излизането на нова заповед на здравния министър. Мярката влиза в действие за образователни занятия за всички форми и степени на образование, както в постройката в София, по този начин и в Центъра за отдалечено образование – София, и Центъра за отдалечено образование в Хасково. Това оповестиха от пресцентъра на висшето образователно заведние. 

Учебните занятия за всички форми и степени на образование ще продължат онлайн посредством MS Teams, в това число занятията по „ Физическо образование и спорт “.

Преустановава се и присъственото осъществяване на всички конгресноконферентни и всеобщи мероприятия. Присъствено осъществяване може да се
извърши по изключение единствено с позволение на ректора и при съблюдаване на всички противоепидемични мерки от т.31 от заповед № РД-01-856/19.10.2021 година на министъра на опазването на здравето. 

Административното обслужване в УНСС се прави по опция онлайн, само че при нужда от присъствено обслужване, то се прави при съблюдаване на т. 23 от цитираната нагоре заповед на министъра на опазването на здравето и носене на защитна маска на лицето. 

Заседанията на университетския, факултетните и катедрените препоръки да се провеждат и организират от разстояние, като се обезпечава директно и виртуално присъединяване по електронен път при съблюдаване на условията за кворум и персонално гласоподаване. Изключения се позволяват единствено с позволение на ректора. 

Процедурите по заемане на университетски длъжности, придобиване на научна степен „ лекар на науките “ и придобиване на Общински народен съвет „ лекар “, приемане за образование в Общински народен съвет „ лекар “, държавните изпити и отбраните на дипломни работи се организират от разстояние, неприсъствено. 

Ограничава се достъпа до постройката, като влизането ще се реализира единствено през основния вход и входа до филиала на Банка „ ДСК “ АД. При установени прояви на грипоподобни признаци, открити след влизането на лицето в УНСС, то се изолира в обособена за задачата зала до предприемането на съответните ограничения. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР