Всички ученици в област Пазарджик се връщат присъствено в клас

...
Всички ученици в област Пазарджик се връщат присъствено в клас
Коментари Харесай

Всички ученици в Пазарджик се връщат в клас от 21 февруари

Всички възпитаници в област Пазарджик се връщат присъствено в клас от 21 февруари. Това реши Областният действен щаб за битка с COVID-19 на днешното си съвещание, анализирайки заболеваемостта при възрастните и децата в ученическа възраст.

От понеделник отпаднат и рестриктивните мерки за работно време от 5 до 22 часа на заведенията за хранене, в това число и тези към местата за настаняване, игрални зали и казината при 50 % потенциал.

Остава възбраната за провеждането на всички всеобщи мероприятия като музикални и други фестивали, събори, фолклорни начинания и други с подобен темперамент на закрито до 28 февруари.

Област Пазарджик влезе в стадий 2 по Националния проект за справяне с пандемията, като част от район 4, в който попадат и областите Пловдив, Кърджали, Хасково и Смолян.

Отчитаме понижаване заболеваемостта, която към днешна дата за област Пазарджик е 813,77 на 100 000 души население, сподели регионалният шеф Иван Васев по време на съвещанието и добави, че към момента висок остава процентът на заетите интензивни кревати в региона. Съотношение към днешна дата е: лечебни – 61%, интензивни – 71%.

Репортер: Ангел Узунов

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР