Всички трябва да знаят, че Касата няма капацитета да проверява

...
Всички трябва да знаят, че Касата няма капацитета да проверява
Коментари Харесай

Проф. Начев с горещ коментар за починалата сърдечноболна в болница Света Екатерина

Всички би трябвало да знаят, че Касата няма потенциала да ревизира качеството на здравната активност. Тя ревизира има ли автограф, няма ли. Това е прерогатив на сдружения, които имат специалисти в тази област. Това сподели за bTV шефът на УМБАЛ " Света Екатерина " проф. Генчо Начев във връзка със случая, за който се разгласи, че жена е умряла, тъй като нямала опция да заплати здравното произведение, написа Блиц.

 

" Тази жена не би трябвало да я обсъждаме повече, не тъй като е отказана да бъде поставена клапа, а тъй като дълги години е отказвала лекуването, което е било нужно ", добави той.

" Касата би трябвало да извършва закона за бюджета. Няма нищо неприятно да се стреми да понижи цените, да има средства за повече хора, които имат потребност. Писали сме писма до всички компании за тези клапи, Сега очаквам други 3 компании, които също вършат такива клапи, до момента споделят, че не могат да понижат. Сега сме в договаряния с фирмата-производител. В закона за здравето с измененията от 2014 година се споделя, че за медицински произведения, за които Касата заплаща, не може да се доплаща ", сподели още проф. Начев.

Той изясни, че по този начин става, че болничното заведение би трябвало да субсидира разликата в цената и по този начин излизат на минус от финансова позиция. Аз персонално съм оперирал хора и с по 13 стента. " Някои сътрудници си разрешават да не съблюдават рекомендациите. Това, когато се слага стент там, където не би трябвало е нездравословно за пациента. Медицина, основана на доказателства! Когато ние не се съобразяваме с това се стига до източване на Касата и здравето на пациента е повредено ", сподели още проф. Начев.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР