Всички трябва да се замислим кое е добре за развитието

...
Всички трябва да се замислим кое е добре за развитието
Коментари Харесай

Милен Матеев, ПП: От ГЕРБ опитват да търгуват поста на председател на правната комисия

" Всички би трябвало да се замислим кое е добре за развиването на България и кое би било трагично. Пред вероятността да ни ръководи коалиция ГЕРБ - Движение за права и свободи - Българска социалистическа партия е обикновено да сме разтревожени и да търсим други възможности ".

Това съобщи за БНР Милен Матеев от " Продължаваме промяната ", който е член на националния съвет на партията и някогашен ръководител на парламентарната комисия по правни въпроси.

Според него при коалиция с " Продължаваме промяната " водачът на ГЕРБ би " отстрелял с един патрон - два заека ":

" Би изгубил мощна съпротива и би се легитимирал пред евро-атлантическите ни сътрудници като допустим в ръководството индивид ".

По думите на някогашния ръководител на правната комисия правосъдната промяна е систематичен, а не личен въпрос.

" Целта е не нечия оставка, а бързо, качествено и заслужено правосъдие, което се реализира от самостоятелни магистрати, които се управляват единствено от върховенството на закона. На дневен ред е незабавното приемане на законопроекта за Наказателно-процесуален кодекс и за Закона за правосъдната власт, импортиран от служебния министър на правораздаването Крум Зарков. Очаквам да има голям брой процедурни хватки за закъснение на разглеждането му. ГЕРБ се пробват да търгуват надали не поста на ръководител на правната комисия против някакви поддържа или участия в държавното управление, което е неточно ", акцентира Милен Матеев.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР