Всички трябва да се храним по-добре, да се упражняваме редовно

Всички трябва да се храним по-добре, да се упражняваме редовно ...

Осем начина да живеете по-здравословно през 2018 г..Всички трябва да се храним по-добре, да се упражняваме редовно и да спим повече. Чуваме тези три съвета толкова често, че може лесно да ги пропуснем.

Но има причина да са толкова клиширани – в комбинация те наистина могат да доведат до по-здравословен живот - физически и психически, пише profit.bg.

Но откъде да започнете?

От Times дават няколко съвета за това как вашето тяло и ум да са в отлична форма през 2018 г., каквото и да означава това за вас. Независимо дали се опитвате да спите по-добре, да започнете тренировки или най-накрая да направите у дома основно почистване, ето едно добро начало:

Създайте си хигиена на съня

Изглежда лесно да се постигне, но не е. Отделете повече време за сън и се опитайте да се отърсите от всички лоши мисли преди заспиване. Забравете за електрониката в леглото и се опитайте да не гледате телевизия.

Ходете на работа с колелоДа, колоезденето до работа ще ви разведри и раздвижи. Освен това ще започнете деня много по-жизнено.

Научете се да управлявате стреса

Стресът може да повлияе както на вашето умствено, така и на физическото ви здраве, така че намерете начини да го елиминирате – разходки, хоби, споделяне, хубава книга – има много начини.

Никога не сте правили наведено куче? ПробвайтеЙогата е нещо, което може да повлияе на умственото и физическото ви благосъстояние, но по невероятен начин. Запишете йога клас и ще видите колко добре ще се почувствате.

Чист дом, чист живот

Новата година означава ново начало, така че защо не направите голямо основно почистване. Не е нужно да е за един ден. Стая по стая, изхвърлете всичко излишно и преподредете.

Отделете време на тренировките сиХоденето на фитнес със сигурност отнема време, но не ви трябва зала, за да поддържате форма. Опитайте кратки интензивни тренировки у дома и ще видите резултатите.

Забравете негативното си мислене

Ето едно новогодишно предизвикателство за ума: в момента, в който се промъкнат негативни мисли, отхвърлете ги. 

ТичайтеНеотдавнашно проучване установи, че хората, които тичат, са склонни да живеят с около три години по-дълго от другите. Тичането е лесно, може да се практикува навсякъде и по всяко време и не изисква специална екипировка. Дори и с децата можете да го правите. Опитайте! 

Източник: petel.bg