Всички трябва да работим за едни честни и демократични избори.

...
Всички трябва да работим за едни честни и демократични избори.
Коментари Харесай

БСП ще създава общ фронт за честни избори, Нинова обясни за командировката на депутатите си в Залцбург

Всички би трябвало да работим за едни почтени и демократични избори. Говоря за партии, неправителствени организации, цивилен сдружения - цялото общество.

Това сподели на конференция водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова, която разяснява тематиките за измененията в Изборния кодекс, ветото на президента и отхвърли на алените депутати да влизат в Народното събрание. "Ние отстояваме нашите претенции по тематиката за Изборния кодекс. Всеки с каквите благоприятни условия разполага, би трябвало да работи за едни почтени и демократични избори. Трябва да създадем общ фронт за почтени избори и продължаваме с нашите срещи. Трябва да надмогнем партийните си пристрастия и разлики, с цел да подсигуряваме правото на почтен избор на всеки един български жител ", безапелационна беше Нинова.

"Обявихме нашите решения. Няма да влизаме в пленарна зала за разискване на президентското несъгласие. Управляващите към този момент обявиха, че ще отхвърлят ветото, без даже да се срещнали с претекстовете на президента и ще одобряват техния си вид. Относно заплатите също сме споделили своето мнение - отхвърляме се от тях и от командировки. Искаме да се прегледа и нашето предложение да отпадне автоматизираното нарастване на всеки 3 месеца на депутатските заплати. Всичко е в ръцете на ръководещите. Да спрат заплатите ни, само че и да замразят своите. На фона на тази огромна беднотия, която се шири в България, е аморално депутатските заплати да порастват на всеки 3 месеца ", сподели още тя.

"Абсолютно неприемливо е държанието на двамата депутати, които са посетили ревюто за лов и лов на риба. Казах им още през вчерашния ден неотложно да върнат парите. Ако зависише от мен, аз нямаше да подпиша позволение за такава командировка. Учудва ме решението на Цвета Караянчева. Двамата ни депутати ще върнат парите. Разговаряла съм с тях и те са наясно, че това е неприемливо държание ", отговори Корнелия Нинова на въпрос по отношение на командировката на депутатите от Българска социалистическа партия Иван Иванов и Йордан Младенов в Залцбург, които са посетили са посетили Международно ревю "Лов и лов на риба ".

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР