Всички тествани играчи и служители на футболния Ботев (Враца) са

...
Всички тествани играчи и служители на футболния Ботев (Враца) са
Коментари Харесай

В "Ботев" няма заразени с COVID-19

Всички тествани играчи и чиновници на футболния " Ботев " (Враца) са дали негативни проби за COVID-19. Това оповестиха от клуба, който е първият от елитното състезание, оповестил публично резултатите от всеобщите проучвания преди възможното възобновяване на сезона в Ефбет лига.

" Пробите за COVID-19 от футболисти, треньори и личен състав на " Ботев " (Враца) са негативни! ", оповестиха от отбора с сбита обява във " Facebook ".



Предварителното тестване за коронавирусна зараза се провежда от БФС като наложителна мярка преди възобновяване на подготвителния развой. Футболният съюз поема разноските за проучване на до 30 души от всеки от 14-те тима в елитната дивизия.

Миналата седмица пък техническият шеф на БФС Лъчезар Димитров показа проекта за 3-седмични тренировки преди подновяването на сезона. В него е заложено, че в началото в тимовете ще вършат по 4-5 занимания дневно по 60-80 минути, като във всяко ще се редуват по 4-5 състезатели с по 1-2 треньори.

През втората седмица заниманията ще бъдат към този момент две до три, всяко по 70-80 минути, с присъединяване на 7-11 футболисти и двама до трима треньори. През третата седмица най-накрая ще бъдат възобновени общите занимания при съблюдаване на главните медицински правила и условия.

Сред въпросните ограничения влизат непрекъсната стерилизация на игрищата, порти, топки и други механически принадлежности. Трябва да има непрекъснато налични дезинфектанти до терена, в това число влажни кърпички. Всеки състезател ще употребява самостоятелна бутилка за вода. Футболистите би трябвало да идват поединично или най-вече по двама за тренировки.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР