Всички теми в сектора на транспорта, информационните технологии и съобщенията

...
Всички теми в сектора на транспорта, информационните технологии и съобщенията
Коментари Харесай

Росен Желязков: Няма да допусна стрес в министерството

Всички тематики в бранша на превоза, осведомителните технологии и известията са значими и работата по тях не е серпантина. Това съобщи министърът на превоза, осведомителните технологии и известията Росен Желязков по време на среща с представители на Асоциацията на индустриалния капитал в България. По думите му главната задача пред управлението на министерството е да не се позволява стрес в системата на министерството, като продължи реализирането на набелязаните политики и предприемането на съответни дейности за разрешаването на наболелите въпроси.

Представителите на бизнеса осведомиха министъра, че през последните години се вижда съществено понижаване на фрагментите в разнообразни браншове на стопанската система, включително и в превоза. Те акцентираха разнообразни аргументи за това, като една от пречките, които показаха като образец, е условието водачите да имат магистърска степен, което не съществува в другите европейски страни.

По време на диалозите бяха разисквани механизмите за справяне с нерегламентирания транспорт на пасажери, възлагането на обслужването на автобусните линии от общините. Засегнати бяха и настоящи въпроси, свързани с развиването на железопътния превоз, обновяването на преносимия състав, както и подобряването на пътната и жп съгласуваност в страната.

Желязков посочи, че ще разчита на поддръжката и съдействието на промишлеността за навременното чертане на съответните проблеми и предлагането на практични решения, тъй че да се резервира конкурентния принцип, което е гаранция за по-добро предложение на услугите.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР