Всички тегления от банка в размер над 10 000 лева

...
Всички тегления от банка в размер над 10 000 лева
Коментари Харесай

Продължаваме промяната: Всяко теглене от банка над 10 000 лева да се докладва в НАП

Всички тегления от банка в размер над 10 000 лв. и преводи в чужбина над 1 милион лв. да се рапортуват в Националната организация за приходите (НАП). Това оферират от " Продължаваме промяната ", сподели съпредседателят на партията Асен Василев по време на водените договаряния сред четирите партии за сформиране на държавно управление.

Четирите политически сили, обсъждайки тематиката " Финанси ", се сплотиха към концепцията за въвеждането на необлагаем най-малко на приходите.

Бюджет 2022 година би трябвало да бъде признат до края на януари следващата година. Въпреки че желанието на всички е бюджетът да бъде признат в период до края на актуалната година, Асен Василев, който най-вероятно ще заеме поста на финансов министър, изясни, че структурата на Министерския съвет ще е друга, което значи, че и финансовата рамка ще бъде изцяло друга. По думите му, не е реалистично да се завърши работата по новия бюджет до края на тази година.

Намерението на представителите на четирите политически сили, които договарят за съдружно ръководство, е Данък добавена стойност да остане понижен и през идната година за някои артикули и услуги, като антикризисна мярка.

Асен Василев пое ангажимент прагът за регистрация по Данък добавена стойност да бъде повишен на 100 хиляди лв. през 2023-а и на 160 хиляди лв. през 2024-а година, " при непоколебим надзор за съгласуваност и санкции ".

Кирил Петков, който се чака да бъде министър председател, се разгласи за цялостна смяна в метода, по който биват харчени парите на данъкоплатците. " Държавата не е притежател на тези пари. Ние сме едни разпределители, които имаме две отговорности - да не се откраднат някъде по пътя парите и да ги харчим дейно все едно, че те са нашите пари ", съобщи Петков.

Минималната заплата през идната година да не е по-ниска от 700 лв., а данъчните облекчения за родители ще се запазят и следващата година. За това се договориха по предложение на Българска социалистическа партия четирите политически сили.
 Преговарящите партии: Добавката към пенсиите остава, минималната заплата ще пораства
Преговарящите партии: Добавката към пенсиите остава, минималната заплата ще пораства

Очаква се да се вкара и опция за разсрочено заплащане на сметки

От " Продължаваме промяната " обявиха още, че не считат за нужно да вършат промени в данъчната система следващата година.

Междувременно, съгласно резултатите от изследване се оказа, че близо една трета от българите отхвърлят да пазарят в обекти, където може да се заплати за покупките само кеш.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР