Всички такива списъци и ограничения са незаконни и противоречат на

...
Всички такива списъци и ограничения са незаконни и противоречат на
Коментари Харесай

Проф. Пламен Киров: Списъкът Магнитски противоречи на Конституцията

Всички такива описи и ограничавания са противозаконни и опонират на Конституцията и на българския суверенитет като страна. Не може да се ползват наказания въз основа на акт на друга страна, който не е правосъден подобен.

Това съобщи преподавателят по Конституционно право в Софийския университет " Свети Климент Охридски " проф. Пламен Киров пред БТВ за глобените по световния закон „ Магнитски “. Той не вижда по какъв начин българските институции на правосъдната власт могат да реагират по световния закон „ Магнитски “. Правните измерения на листата са ясни и са основни в областта на политиката като политически напън върху политическия хайлайф и политическите институции, уточни проф. Киров.

По думите му оповестен е един лист и никакви други доказателства не са посочени и предоставени. Като ги имат Съединени американски щати тези офшорни сметки, да ги покажат, прикани той. В най-скоро време може да чакаме надъхан хор на няколко страни по световния закон „ Магнитски “. Няма да бъдат от Европейския съюз във всеки случай, разяснява проф. Киров. Той уточни, че на президента Румен Радев и на министъра на правораздаването Крум Зарков било намекнато, че описът ще бъде обогатяван и за в бъдеще. Политическият напън във връзка с България ще продължи, чака конституционалистът.

„ Нашите служби би трябвало да се замислят дали да споделят информация с партньорските си служби “, посочи проф. Киров. Президентът би трябвало да пита ДАНС и ДАР дали получават информация от партньорските си служби, само че в случай че не получават и нашите български служби не са длъжни да дават секретна информация, изясни проф. Киров.

Адвокат Ивайло Дерменджиев добави, че има два закона „ Магнитски “: единият е обвързван с лицата, нарушили човешките права, а другият световен закон включва корупцията като част от нарушение на човешките права. Дерменджиев е на мнение, че един път човек попаднал в листата, няма по какъв начин да излезе от него.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и !  
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР