Всички сценарии за излизане на Великобритания остават на масата. Това

...
Всички сценарии за излизане на Великобритания остават на масата. Това
Коментари Харесай

Всички сценарии за Брекзит остават на масата

Всички сюжети за излизане на Англия остават на масата. Това разясниха част от българските евродепутати в Европейския парламент в Страсбург след снощната съкрушителна загуба на английския министър председател Тереза Мей в Камарата на общините при гласуването на нейната договорка за Брекзит.

Според представителите ни в институцията обстановката след отхвърлената договорка провокира безпорядък и неустановеност за това по кой тъкмо път ще поеме Англия.

Правата на българските жители, живеещи във Англия, ще бъдат обезпечени даже и при сюжет за излизане на кралството без договорка. Това разяснява в коридорите на Екологичен потенциал в Страсбург българският евродепутат от ЕНП и ГЕРБ Емил Радев.

" Целият Европейски съюз стои зад жителите на страните членки. Българските жители ще бъдат третирани по този начин, както жителите на Германия, Франция, Полша и по този начин нататък. Ясно демонстрираха европейските водачи, че по всевъзможен метод ще защитят правата на над 3,6 милиона европейски жители, които живеят, работят и учат във Англия, тъй че нямам терзания на този стадий. Въпросът е в действителност със съглашението да се уредят всички противоречиви въпроси, а не при вид на корав Брекзит да се договарят едно по едно и да зародят редица компликации от чисто административен темперамент за жителите на България, които живеят и работят във Англия ".

Двата най-хубави разновидността са излизане със съглашение или Англия да остане в общността, добави Радев и сподели, че Европейски Съюз е квалифициран и с авариен проект за корав Брекзит, тъй че да бъдат избегнати разтърсвания за европейските жители.

" Топката е в полето на Англия ", сподели от своя страна българският евродепутат от групата на социалистите и демократите и Българска социалистическа партия Момчил Неков:

" Всички разновидности са на масата. Единственото ясно е, че няма никаква изясненост, хаосът е цялостен. Най-важното е, че бизнесът се вози към този момент на това влакче на ужасите две години и половина и английското държавно управление работи по този начин все едно има цялото време на света ".

Излизането на Англия без договорка не е в интерес нито на Лондон, нито на Европейския съюз, разясниха още пред " Хоризонт " български евродепутати.

Според Ева Майдел от ЕНП/ГЕРБ сходен сюжет може да докара до безпорядък и неустановеност за бизнеса:

" Със сигурност не е в полза на Англия да излезне от Европейски Съюз без тази договорка, тъй като в деня, в който те излязат без такова съглашение, без явен временен интервал, това сигурно ще сътвори доста огромен безпорядък, доста огромна неизясненост за бизнеса и огромна неустановеност ".

Трябва да се потърси политически консенсус в Лондон сред консерватори и лейбъристи, разяснява евродепутатът от ДПС/АЛДЕ Илхан Кючюк:

" Най-добрият вид и за Европейски Съюз, и за Обединеното кралство е да останем съюз от 28 страни. Винаги има вид и по тази причина би трябвало да има схващане и от двете страни. Европейски Съюз би трябвало да продължи политиката си във връзка с Англия и със своите червени линии, които бяха заложени още преди две години ".

Ангел Джамбазки от Европейските консерватори и реформисти/ВМРО предвижда, че Тереза Мей съзнателно ще забави идващото гласоподаване на договорката ѝ:

" Най-вероятно госпожа Мей ще изчака трите дни, които има в този момент съгласно разпоредбите на Камарата на общините и ще се опита да протака последващо гласоподаване, колкото е допустимо по близо до 29 март с концепцията да стресне и лейбъристите, и своите лични народни представители ".
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР