Всички страни членки на Агенцията за ядрена енергия са подкрепили

...
Всички страни членки на Агенцията за ядрена енергия са подкрепили
Коментари Харесай

България получи пълна подкрепа за членство в Агенцията за ядрена енергия

Всички страни членки на Агенцията за нуклеарна сила са подкрепили кандидатурата на България за участие от 1 януари 2021 година Предстои Съветът на Организацията за икономическо сътрудничество и раз също да вземе решение. Това стана ясно след телефонен диалог на енергийния министър Теменужка Петкова с генералния шеф на Агенцията за нуклеарна сила (АЯЕ) на Организацията за икономическо сътрудничество и раз Уилям Магууд.

За България нуклеарната сила играе значима роля за обезпечаване на националната, районната и европейската енергийна сигурност, акцентира министър Петкова. По думите й, през миналите повече от четири десетилетия АЕЦ „ Козлодуй “ е стожер на българската енергетика, осигуряващ повече от 30% от националното произвеждане на електрическа енергия.

Министър Петкова срещна Магууд с процедурата за реализация на АЕЦ „ Белене “, наблягайки, че българската страна преглежда плана като дълготрайно решение за обезпечаване на чиста и надеждна сила на налични цени и за гарантиране сигурността на енергийните доставки в целия район.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР