Всички страхове трябва да останат в миналото. Ваксината срещу COVID-19

...
Всички страхове трябва да останат в миналото. Ваксината срещу COVID-19
Коментари Харесай

Проучване: Астра Зенека се изравнява по ефективност с ваксината на Пфайзер/Бионтех

Всички страхове би трябвало да останат в предишното. Ваксината против COVID-19 на " Астра Зенека " (AstraZeneca) и Оксфордския университет е 79% ефикасна за попречване на симптоматични болести от ковид и 100% ефикасна против тежко или сериозно заболяване и хоспитализация. Това оповестиха от фармацевтичната компанията, цитирайки междинни резултати от " Фаза 3 " на огромно изпитване на имунизацията в Съединени американски щати, предава Ройтерс.

Проучването демонстрира също, че имунизацията е с малко по-висока успеваемост от 80% при популацията на възраст над 65 години.

С тези резултати " Астра Зенека " се приближава до Pfizer, която сподели 94% резултатност при проучване с присъединяване на 1 млн. души в Израел.

Новите данни идват, откакто редица страни възобновиха използването на " Астра Зенека ". Това страна факт, откакто Европейската организация по медикаментите (EMA) и Световната здравна организация (СЗО) обявиха, че изгодите от имунизация с препарата на " Астра Зенека " надвишават рисковете, свързани със известия за формиране на кръвни съсиреци след нейното слагане.

Астра Зенека съобщи, че самостоятелен комитет по сигурност е направил характерен обзор в американското изследване благодарение на самостоятелен невролог на кръвните съсиреци, както и на мозъчно-венозната синусова тромбоза (CVST), която е извънредно необичаен кръвен съсирек в мозъка.

Фармацевтичната компания уточни, че тази самостоятелна комисия " не е разкрила нараснал риск от тромбоза или събития, характеризиращи се с тромбоза ", измежду 21 583 участници, получили най-малко една доза от имунизацията. " Специфичното търсене на CVST не е разкрило сходни събития в това изследване ", добави " Астра Зенека ".

" DSMB (бордът за наблюдаване на сигурността на данните) не е открил нараснал риск от тромбоза или събития, характеризиращи се с тромбоза, измежду 21 583 участници, получили най-малко една доза от имунизацията. Специфичното търсене на CVST откри, че няма сходни събития освен това изпиване на имунизацията ".

" Астра Зенека " ще продължи да приготвя документите, нужна за подаване на незабавното утвърждение на имунизацията от Администрацията по храните и медикаментите (FDA) на Съединени американски щати през идващите седмици, заключава компанията.

Това изследване може да помогне за ускорение на процеса на утвърждение на имунизацията в Съединени американски щати, което пък да способства за намаляване на някои страхове в границите на Европа по отношение на ефикасността и страничните ѝ резултати. 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР