Всички страхотни Instagram публикации, които са успели да се разпространят

...
Всички страхотни Instagram публикации, които са успели да се разпространят
Коментари Харесай

Анатомия на перфектния Instagram пост

Всички страхотни Instagram изявления, които са съумели да се разпространят и да донесат дивиденти на притежателите си, имат няколко общи черти. Сред тях не са публикуването в уместно време от деня, или пък потреблението на 25 хаштага.

Споделяме с вас нещата, с които да извършите постовете си в обществената платформа забавни за потребителя. Веднъж щом ги разберете и приложите, ще подобрите резултатите.

Има ли какво да кажете?

Когато споделяте нещо забавно, хората сигурно ще го оценят. Помислете за персоналния си живот. Приятелите ви желаят да знаят по кое време ще се ожените, по кое време ще имате дете, или пък, че се местите в различен град. Така е и с марките – хората се радват да получават още информация за тях, а в случай че е прочувствена и в действителност ги допре, може да я запомнят за повече от 5 минути.

Когато нищо забавно не се случва към вас, недейте да публикувате глупости, единствено с цел да напомните за себе си. Колкото по-неангажиращо е наличието ви, толкоз по-надолу ще избутва всеки идващ пост логаритъмът на Instagram, а по този метод става все по-трудно да достигате до хората.

Познавате ли аудиторията?

Когато познавате аудиторията си, не е толкоз мъчно да я ангажирате. Щом знаете за какво ви следва и какво ѝ е скъпо, можете да сте сигурни, че всичко, което публикувате, е забавно за нея.

Да вземем още веднъж персонален образец. Имам другар, който като мен доста харесва продуктите на Apple. Щом открия нещо ново, незабавно му го споделям. Обикновено тези известия са забавни за него и оттова започваме нашата хубава полемика.

Преди да натиснете бутона „ Публикувай “, се замислете дали желаете да покажете това на потребителя. Ако не, то по-добре се откажете, тъй като никой няма да завоюва.

Използвайте хаштаговете вярно

Хаштаговете са един от инструментите, посредством които да достигате до нова публика. Те помогат да промотирате наличието си оттатък почитателите си.

Много хора обаче не схващат кои хаштагове да изберат за постовете си. Идеята е да разберете какво множеството хора желаят да виждат, когато търсят избран хаштаг. Имайте поради, че известните хаштагове се търсят по доста аргументи, а от време на време и без съответна цел, тъй че е добре да ги избягвате.

Няма потребност да гадаете какво желаят да видят хората от избран хаштаг – Instagram дава тази информация. Единствено би трябвало да потърсите стремежи хаштаг и да видите топ резултатите от него. Разгледайте обширно първите 9 поста – разгледайте фотосите, прочетете описанието и мненията. Опитайте се да разберете замисъла му. Препоръчително е да го извършите без да сте влезнали в акаунта си и в тайно режим.

Кажете го добре

Хората желаят да виждат хубави и неангажиращи неща в Instagram. Когато са в тази обществена платформа, нормално са с намалено внимание и не желаят да се концентрират дълго над нещо.

Постарайте се фотосите и видеата ви да са представителни и изпипани – това не е труднопостижимо, тъй че можете да се справите и без да наемате експерт. Визуалното наличие би трябвало да е водещо, по отношение на текста, тъй като се възприема доста по-бързо. С написаното можете да дадете на потребителя само подтекст.

 

По материал на Medium.com

Редактор: Габриела Беличовска
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР