Всички стопани на кучета са запознати с това, колко е

...
Всички стопани на кучета са запознати с това, колко е
Коментари Харесай

Сух шампоан за кучета - какво трябва да знаем

Всички стопани на кучета са осведомени с това, какъв брой е значимо да поддържат хигиената животното си. Имайки поради постоянните ежедневни разходки на кучетата на открито, честото къпане на кучето е доста значимо. Понякога обаче може да нямате ненужно време или пък просто да сте изтощени, с цел да изкъпете кучето си. Именно в този случай ще можете да оцените напълно удобството и практичността на сухия шампоан за кучета.

Сух шампоан за кучета - какво би трябвало да знаем

Тези артикули постоянно се употребяват и заради ред други аргументи, а точно в случай че:

- Кучето се бои от водата;

- Ако в помещението, където се намира кучето е доста студено, като по този начин съществува огромен риск от развиването на простудни заболявания;

- След направени кучешки имунизации или операции;

- Ако сте отишли на конкурс за кучета или сте на природа.

Сред преимуществата на кучешките шампоани са, че всмукват себума, почистват, денинфекцират и омекотяват козината на кучето, както и оказват помощ в профилактиката против образуването на заплитанията. Съществуват разнообразни типове сухи кучешки шампоани, като включително и противопаразитни, които са доста комфортно през летните месеци, когато се появяват бълхите и кърлежите.

Продуктът е чудесно решение за поддържането на хигиената при късокосместите кучета, като при дългокосместите кучета ще е много комплицирано да се почисти с него козината качествено. Ако пък любимеца ви е много чорлав, тогава за вас съвършен е сухият кучешки шампоан под формата на спрей.

 Сух шампоан за кучета - какво би трябвало да знаем

Това средство е по-подходящо за кучета с бяла четина. Ако обаче е с тъмна, тогава е по-добре да спрете избора си на различен артикул, защото той може да оставя следи на козината и да се постанова да ги махате с вода. Сухите шампоани са прелестен избор за дребните кученца и възрастните животни, които към този момент са с отслабена имунна отбрана, като постоянното къпане може да докара до разнообразни кучешки болести.

Видове сухи шампоани за кучета

Стандартно те се продават в суха форма или като спрей. Вторите разпръскват течността, като по метода си на деяние не се отличават от първите. На пазара можете да намерите няколко типове:

- Класически - те са универсални и могат да се употребяват освен при кучетата, само че и при котките, почиствайки дейно козината и кожата от непотребния себум, освежавайки и омекотявайки я. Освен това с тяхна помощ сресването е много по-лесно;

- Медицински - в състава им влизат разнообразни съставни елементи, които незабавно унищожават бълхите и кърлежите, както и редица други паразити;

- Възстановяващи - съдържат съставни елементи, които вършат козината по-обемна и блестяща, понижават нейната чупливост;

- Тониращи - постоянно се употребяват за кучета с друг цвят, като надълбоко почистват козината и вършат цвета на кучето по-интензивен. Прекрасен избор са, в случай че планирате да водите кучето си на ревюто или конкурс.

Колко постоянно се употребяват кучешки шампоани?

 Сух шампоан за кучета - какво би трябвало да знаем

Повечето артикули образно наподобяват бебешка пудра, като тази опаковка разрешава да се разпредели отмерено средството на козината на кучето. След това би трябвало да го втриете добре в кожата, с цел да може да се всмуква непотребния себум и прахуляк. Правете това с нежни масажни придвижвания, с цел да не се стресира кучето и умерено да възприема тази операция. Премахнете средството, сресвайки животното, като по този начин ще се почисти оптимално козината. Ако кучето е по-рошаво, тогава можете да заложите на тези под формата на спрей, защото в този случай те са по-удобни за приложимост.

Сухите шампоани за кучета са безвредни за здравето на любимеца и могат да се употребяват според от нуждата и замърсяването на кучето. Ветеринарите поучават използването им да не е по-често от 2-3 пъти на месец, като това важи даже и за елементарното къпане с вода, защото в противоположен случай може да се изсуши козината на кучета и тя да загуби блясъка си. Понякога обаче можете да ги употребявате и малко по-често, в случай че това се постанова.

Сухите шампоани са доста комфортни и лесни за приложимост, като дейно всмукват себума от кожата и козината на кучето, правейки я по-мека, блестяща и здрава. Не по-малко преимущество на продукта е, че може да се употребява на всички места, а освен в дома и това че е отлична профилактика против заплетената кучешка четина.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР