Всички стигнахме до консенсус, че действително няма готовност за пускане

...
Всички стигнахме до консенсус, че действително няма готовност за пускане
Коментари Харесай

Превозвачите: Няма готовност за пускане на тол системата

" Всички стигнахме до консенсус, че фактически няма подготвеност за стартиране на тол
системата ", разяснява пред bTV Ангел Траков, ръководител на УС на Съюза на интернационалните превозвачи след срещата сред премиера и представители на транспортния отрасъл, районното и финансовото министерство.

На нея стана ясно, че тол системата се отсрочва с три месеца, а бизнес и ръководещи се договориха да се създадат действителни проби на системата, за да се посочи и обсегът, и цената.

" Въпросите бяха каква логичност е употребена, с цел да се дефинира обсегът и цените на тол системата и тъй като вървяха клюки, че се употребяват разнообразни модели и се гони някаква цифра - в последна сметка всички стигнахме до консенсус, че няма подготвеност ", изясни Траков.

Браншът упорства в обсега на тол системата да попаднат единствено първокласните пътища и автомагистралите. Засега страната не даде явен отговор – подготвена ли е да приеме това предложение, само че уточни че пътищата в неприятно положение няма да се таксуват. Не стана ясно и с какъв брой могат да бъдат понижени цените – каквото искане има от сектора.

" Просто, съгласно нас, не е направено в детайли проучване, а ние като отрасъл настоявахме да се създадат подробни проби. Транспортът е нещо, което влиза в себестойността на всеки артикул и ще влезе в кошницата на всеки консуматор ", сподели още той.

Траков означи и че съгласно сектора контрактуваният консенсус е знак, че фактически тези такси, които са препоръчани първоначално, са много високи и ще оскъпят продуктите от първа нужда.

„ Ние не желаеме да не плащаме такси, ние сме уверени, че би трябвало да се плащат такси, ние сме най-големите консуматори на пътната мрежа ”, беше категоричен председателят на УС, Съюз на интернационалните превозвачи.

Той добави, че даже са предложили помощта си при тестванията и счита, че и операторите, които ще събират тол таксите също би трябвало да се включат, с цел да се дефинира обсегът на пътищата.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР