Всички средства, с които Джи Пи Груп и нейните акционери

...
Всички средства, с които Джи Пи Груп и нейните акционери
Коментари Харесай

Джи Пи Груп: Работим само със средства с ясен произход

Всички средства, с които " Джи Пи Груп " и нейните акционери работят, са с ясно потвърден и легален генезис, оповестиха от компанията в позиция, откакто профилираната прокуратура повдигна обвинявания на двама души, свързани с " Джи Пи Груп ".
 Прокуратурата погна Джи пи груп за пране на пари
Те са упрекнати, че от началото на 2014 година до 7 октомври 2018 година са се сговорили (престъпление по член 321, ал.6) да правят данъчни и финансови закононарушения за приемане на имотна полза в изключително огромни размери. На единия от привлечените е повдигнато обвиняване за пране на пари, оповестиха от спецпрокуратурата.

Досъдебното произвеждане е формирано след пресичането на опит на съучастник във компанията да подреди 14 млн. евро по банкова сметка в чужбина, обясниха от обвиняването.

" Извършването на финансови и банкови интервенции е нормална активност, която не съдържа никакви детайли на закононарушение ", се показва в позицията.

От " Джи Пи Груп " показват, че още преди месец са декларирали пред прокуратурата желанието си за цялостно подпомагане на следствието, само че досега не са потърсени за публична информация.

" В поддръжка на горното изказване сега на повдигането на обвиняванията на прокуратурата са предоставени повече от 1000 страници доказателствен материал за законния генезис на средствата ", се посочва още в позицията. 

От компанията са безапелационни, че досега прокуратурата не е показала никакви доказателства по случая. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР