Всички спомени за войните говорят, че това са едни от

...
Всички спомени за войните говорят, че това са едни от
Коментари Харесай

Доц. Валери Колев: В България най-сетне специалистите са на преден план

Всички мемоари за войните приказват, че това са едни от златните разновидности за обогатяване на служители. И държавните земи, и снабдяването на армията, и държавните поръчки – това са най-лесните способи за асимилиране на държавни пари от близки до режима хора. Например Стефан Стамболов по време на Освободителната война е много забъркан в снабдяването на съветската войска. Това съобщи във видео изявление за „ Студио Банкеръ “ историкът доцент Валери Колев по тематиката за ръководството на естествени и публични бедствия в най-новата ни история.

В изявлението доцент Колев сподели още:

Хубаво е да се слушат експертите и от тази позиция това, което се случва в този момент в България е положително – най-накрая те са извадени на напред във времето.

Появата на военачалник с пагони и духовник с расо също нервира, а когато човек се изрича отвън тясната си специализация – още повече.

Вижте цялото изявление с доцент Валери Колев:

https://www.youtube.com/watch?v=NF1bsW1cG5c&feature=youtu.be

У нас да вземем за пример се оказа, че нещата с ковид вървят много по-добре и по-навременно, в сравнение с в огромни и развити европейски страни. Англия е тъкмо в положението на Италия, когато избухваше болестта при тях.

Жертвите на Испанската болест през 1918 година са сред 80 и 100 млн. Ако ги съпоставим с жертвите от Първата международна война, те са в пъти повече. Интересно, Испания тогава не е протестирала за названието на грипа, както Китай в този момент.

Чирпанското земетресение от 1928 година е несравнимо със сегашните скали на премерване на земетресенията. Изчезват освен здания,а и инфраструктура – пътища, жп линии, напоителни канали.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР