Всички социологически агенции дават близки данни за рейтинга на ГЕРБ

...
Всички социологически агенции дават близки данни за рейтинга на ГЕРБ
Коментари Харесай

Юрий Асланов за проучването на „Афис“: Няма нищо странно в това левицата да е пред управляващите

Всички социологически организации дават близки данни за рейтинга на ГЕРБ и Българска социалистическа партия и по тази причина няма нищо необичайно в това левицата да е пред ръководещите – въпреки и с преднина в границите на статистическата неточност. По този метод социологът и член на Българска социалистическа партия Юрий Асланов разяснява пред БТВ последното изследване на организацията си АФИС.

Данните разгневиха премиера, който упрекна Асланов в пристрастност. „ Напоследък, сякаш стартира да разяснява извънредно събития и обстоятелства, което аз се пробвам да го пояснявам по различен метод – че той има информация, че нещата не вървят както му се желае, че оценката на хората се разминава със личната му оценка ”, разяснява социологът.

Той разяснява, че продължава отлива на доверие към ръководещото болшинство, до момента в който Българска социалистическа партия, „ въпреки и доста постепенно и страхливо ” стартира да прибавя външна страна и да се припознава като опция.

По думите му на евровота двете огромни партии ще си поделят 12-14 места в Екологичен потенциал, а за Движение за права и свободи ще останат другите 3-4. Юрий Асланов беше безапелационен, че „ Обединени патриоти ” имат късмет на изборите единствено дружно поради високата преграда от близо 6% – изискване, „ което в днешния ден наподобява обречено ”.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР