Всички социологически агенции дават близки данни за рейтинга на ГЕРБ

...
Всички социологически агенции дават близки данни за рейтинга на ГЕРБ
Коментари Харесай

Юрий Асланов: Премиерът явно знае, че нещата не вървят така, както му се иска

Всички социологически организации дават близки данни за рейтинга на ГЕРБ и Българска социалистическа партия и по тази причина няма нищо необичайно в това левицата да е пред ръководещите – въпреки и с преднина в границите на статистическата неточност. По този метод социологът и член на Българска социалистическа партия Юрий Асланов разяснява в студиото на „ Лице в лице” последното изследване на организацията си АФИС.

Данните разгневиха премиера, който упрекна Асланов в пристрастност. „ Напоследък, сякаш стартира да разяснява извънредно събития и обстоятелства, което аз се пробвам да го пояснявам по различен метод – че той има информация, че нещата не вървят както му се желае, че оценката на хората се разминава със личната му оценка”, разяснява социологът.
АФИС: ГЕРБ и Българска социалистическа партия са с изравнени шансове на евроизборите Двете водещи политически сили ще си поделят по 6-7 мандата, сочи изследване на организацията
Той разяснява, че продължава отлива на доверие към ръководещото болшинство, до момента в който Българска социалистическа партия, „ въпреки и доста постепенно и плахо” стартира да прибавя външна страна и да се припознава като опция.

По думите му на евровота двете огромни партии ще си поделят 12-14 места в Екологичен потенциал, а за Движение за права и свободи ще останат другите 3-4. Юрий Асланов беше безапелационен, че „ Обединени патриоти” имат късмет на изборите единствено дружно поради високата преграда от близо 6% - изискване, „ което в днешния ден наподобява обречено”.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР