Всички снегопочистващи машини са били на терен тази нощ. В

Всички снегопочистващи машини са били на терен тази нощ. В ...

Над 50 машини почистват снега в столицата.


Всички снегопочистващи машини са били на терен тази нощ. В момента работят 56 машини. Това съобщиха от пресцентъра на Столична община.

Обработени със смеси против заледяване са пътните платна на улиците, по които се движи общественият транспорт, общинските пътища, както и главните улици в кварталите на София. Във високите места на столицата, където има по-големи количества сняг е извършено избутване на снежни маси от пътните платна. Планинските пътища Алеко-Драгалевци и Бояна-Златни мостове са опесъчени.

Към момента се изпълняват всички маршрути на градския транспорт.

Екипите, ангажирани със снегопочистването и техниката ще останат на терен и ще продължат работата си при необходимост и през деня.

Призоваваме водачите на пътни превозни средства да излизат на пътя само с добре оборудвани за зимата автомобили и да шофират със съобразена със зимната обстановка скорост. Напомняме на управителите на търговски обекти и етажна собственост да предприемат действия по почистване на прилежащите към сградите тротоарни площи.

Малко по-късно столичният градоначалник Йорданка Фандъкова обяви пред журналисти, че вече е започнало настаняването на бездомни хора в кризисните центрове и отправи апел към гражданите да сигнализират на общината, ако забележат на улицата бездомни хора./novini.bg

Източник: skandal.bg