Всички снегопочистващи машини са били на терен тази нощ. В

...
Всички снегопочистващи машини са били на терен тази нощ. В
Коментари Харесай

Над 50 машини почистват снега в столицата


Всички снегопочистващи машини са били на терен тази нощ. В момента работят 56 машини. Това оповестиха от пресцентъра на Столична община.

Обработени със смеси срещу замръзване са пътните платна на улиците, по които се движи публичният превоз, общинските пътища, както и основните улици в кварталите на София. Във високите места на столицата, където има по-големи количества сняг е осъществено избутване на снежни маси от пътните платна. Планинските пътища Алеко-Драгалевци и Бояна-Златни мостове са опесъчени.

Към момента се извършват всички направления на градския превоз.

Екипите, ангажирани със снегопочистването и техниката ще останат на терен и ще продължат работата си при нужда и денем.

Призоваваме водачите на пътни транспортни средства да излизат на пътя единствено с добре оборудвани за зимата коли и да карат със съобразена със зимната конюнктура скорост. Напомняме на шефовете на търговски обекти и етажна благосъстоятелност да подхващат дейности по разчистване на прилежащите към постройките тротоарни площи.

Малко по-късно столичният градоначалник Йорданка Фандъкова разгласи пред публицисти, че към този момент е почнало настаняването на бездомни хора в спешните центрове и насочи зов към жителите да алармират на общината, в случай че виждат на улицата бездомни хора./novini.bg
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР