Всички сме запознати с променливия и непостоянен нрав на Баба

...
Всички сме запознати с променливия и непостоянен нрав на Баба
Коментари Харесай

Баба Марта се развихря: Идва 30-градусова жега, а след нея — сняг

Всички сме осведомени с изменчивия и променлив манталитет на Баба Марта. Старицата, с която идва пролетта, ту е ядосана, ту е тъжна, ту е радостна и засмяна, а съгласно националното вярване от настроението ѝ зависи и прогнозата за времето през месец март. И в случай че първата половина на март ни се стори много непостоянна, то изчакайте да видите какво ни е подготвила Баба Марта до края на месеца.

Според средносрочната синоптична прогноза топлото и слънчево време, с температури, които доближават 20 градуса ще бъде сменено от студен мраз и снеговалежи.



Тази седмица до събота в това число съществени превалявания не се чакат, настояват метеоролозите, изготвили прогнозата, основана на компютърни модели. В идващите дни облачността ще е раздрана, постоянно забележителна, като тук-там е допустимо и да превали.

В четвъртък, по-скоро в южните и източните региони, също че има елементи от страната, над които ще превали. Температурите денем едва ще се намалят и ще бъдат сред 12 и 17 градуса, като на запад ще е малко по-хладно, в сравнение с в източната част на страната.

Сутрешните температури обаче ще са позитивни и даже ще се радваме на утринните лъчи на слънцето, което ще се демонстрира иззад парцаливите облаци.

В петък и изключително в събота времето ще се затопли, само че ще се усили южният вятър.

В първия от почивните дни ще забележим усмихнатата и лъчезарна страна на Баба Марта и тук-там в Северна България хората ще се радват на оптимални температури от 25-27 градуса.

В събота против неделя обаче още веднъж ще завали, а дъждът ще донесе и захлаждане. Студът ще се усети още по-силно през идната седмица, когато настава астрономическата пролет.

Във вторник идната седмица, а по-късно и в четвъртък и петък ще нахлуят нови средиземноморски циклони, които, съгласно компютърните модели, ще минават южно от страната и ще донесат облаци и още дъжд у нас.

В края на идната седмица метеоролозите даже плануват да завали сняг, а температурите на въздуха да спаднат още повече.


Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР