Всички сме запознати и сме чували различни бабини поверия, свързани

...
Всички сме запознати и сме чували различни бабини поверия, свързани
Коментари Харесай

Какво ще се случи, ако неволно изсипете захар

Всички сме осведомени и сме чували разнообразни бабини поверия, свързани със солта, захарта, водата и така нататък Изсипаната сол се счита, че предвещава неприятности и отрицателни обстановки, само че пък за сметка на това несъзнателно изсипаната захар със сладостта си ни предсказва за скорошни положителни и щастливи събития. Нека в идващите редове разберем по какъв метод и в каква обстановка какво съответно може да ни подскаже изсипаната захар:

Какво вещае изсипаната захар?
Знаете ли за какво 40-годишнината не се чества
Вероятно сте чували, че 40-годишнината не се чества, само че дали знаете каква е повода? Разбира се, всичко опира до националните вярвания...
Прочети повече
Нека стартираме с необвързаните или неомъжени дами – счита се, че в случай че несъзнателно изсипят захарницата или захар от различен предмет, те напълно скоро ще срещнат същинската и огромна обич. 
Друго вярване, което даже можем да свържем с магьосничеството е, че в случай че напишем името на обичан мъж в лист хартия и го приберем в буркан, след което залеем със захар, то доста скоро този мъж ще бъде притеглен от нас. Този магичен обред обаче е настоящ и важи и за други сфери от живота, разнообразни от любовта – за работа, шанс, благоденствие и така нататък – каквото изпишете на листа, това ще привлечете. Не хабете думите си, ами опишете тъкмо и съответно какви са вашите стремежи, в случай че те са свързани с струпване на материални богатства – прибавете банкнота към листчето, преди да го затрупате със захар в буркана.

Някои баби към момента следват поверието за цялостната захарница. То гласи, че в случай че захарницата постоянно е цялостна, в дома ще царува щастието и спокойствието. Ако у дома нямате захар – чакат ви злощастие и проблеми в фамилията.

Дуго вярване, обвързвано със захарницата е, че при разбъркването със сребърна лъжица в цялостна захарница, в случай че си намислите предпочитание и си го повтаряте, то ще се случи. Разбърквайте по посока на часовниковата стрелка.
Захарта също по този начин може да се употребява и за унищожаване на вълшебства. В предишното хората и по-конкретно – болните, са били поръсвани със захар, като се вярвало, че това ще облекчи тъгите им и ще отстрани заболяването. В съвремието ритуалът се показва в това човек да полежи с бучка захар на челото си за към половин час, с цел да се избавят от уроки и дискомфорт. 
Вярва се също, че в случай че се сложи бучка под възглавницата на неомъжена жена, тя ще сънува своя обичан, само че захарта би трябвало да се изхвърли на идната заран.
Не на последно място, съгласно източните поверия и да вземем за пример фън шуй – захарта може да ни помогне да пречистим силата си и тази на дома ни. В взаимозависимост от задачата се правят разнообразни действия: 
•    За филтриране от уроки и отрицателна сила -  3 лъжици захар, забъркани с 3 лъжици сол се разхвърлят из цялата къща преди новолуние;
•    За обич – употребяват се единствено 3 лъжици захар и се слагат по ъглите на спалнята, на идната нощ тя се измита и се хвърля.

Още от ЛЮБОПИТНО:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР