Всички сме замесени от едно тесто - така е наречено

...
Всички сме замесени от едно тесто - така е наречено
Коментари Харесай

Световен ден на бежанците: Всички сме замесени от едно тесто

" Всички сме забъркани от едно тесто " - по този начин е наречено събитието, проведено от Съвета на дамите бежанки в България. Бежанци от Сирия, Афганистан и Иран, дружно със фамилиите си, подготвиха сладкиши. Броят на потърсилите леговище по света през 2018 година доближава рекордните 70 милиона.

В Хлебната къща в София постоянно има срещи на бежанските общности. Днешната беше изключително прочувствена. Децата нямаха търпения да подготвят и да опитат сладкишите.

Линда Ауанис, ръководител на Съвета на дамите - бежанки в България: Тук поддържат връзка първо между тях, второ - в такива събития вземат участие и български фамилии, като на нас задачата ни е тъкмо това да има приближаване сред двете култури и общности.
Радостина Белчева, зам.-председател на Съвета на дамите бежанки в България: Не са тръгнали по този път просто ей по този начин, те имат тежка орис, войни, проблеми, доста травматично минало.
Стела Копринкова от Факултета по публицистика в Софийския университет сподели книгата, която тя и сътрудниците и са издали. Освен персоналните истории на бежанци, " Отвъд преградите " споделя и за хората посветили живота си, с цел да им оказват помощ.

Стела Копринкова, студент в Софийския университет: Моята героиня се споделя Седи Класби, тя е англичанка, която се реалокира от Англия в България, с цел да отвори занималня за деца на бежанци, тя споделя за страха,за объркването, за това, че те се държат като хора на по-голяма възраст. Когато са пристигнали за първи път всяка играчка, за която се заловен, не са я пускали, тъй като ги е било боязън, че някой ще им я отнеме и са се стряскали от всеки тон.
Световният ден на бежанците се празнува от 2001 година и се отбелязва в 145 страни.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР