Всички сме заедно в тази битка и трябва да се

...
Всички сме заедно в тази битка и трябва да се
Коментари Харесай

Всички заедно - инициативата на ПСЖ за подпомагане на френските болници

" Всички сме дружно в тази борба и би трябвало да се оправим. " Така френският футболен първенец ПСЖ се обърна към хората във Франция и почитателите си в разгара на пандемията от ковид COVID-19. Парижкият клуб разгласи, че ще събира средства за лечебните заведения в града посредством специфични фланелки.

Към момента в страната има над 19 хиляди инфектирани, като тя е една от най-засегнатите в Европа.

От ПСЖ пуснаха в продажба 1500 специфични фланелки, като на гърдите е изписано " Всички дружно ". Всяка от тях коства по 175 евро, а задачата е средствата да отидат в помощ на медицинския личен състав и всички лечебни заведения, в които са настанени инфектирани.

Клубът добавя, че самодейността е подкрепена от всички спонсори.

" Това е най-малкото, което можем да създадем и да се отблагодарим на медиците, които работят без отмора. Всеки медицински служащ демонстрира кураж в едни доста сложни моменти ", сподели президентът на клуба Насе ал Хелайфи.

Това не е първи сходен жест от страна на ПСЖ. През март 2019 година след пожара в катедралата " Нотр Дам " още веднъж бяха пуснати 1000 фланелки, на които беше изобразен един от знаците на Париж. За по-малко от 30 минути те бяха продадени, а клубът събра 100 хиляди евро, които подари за реставрацията.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Коронавирусът (1101)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР