Всички сме виждали поне едно куче, което се върти в

...
Всички сме виждали поне едно куче, което се върти в
Коментари Харесай

Защо кучетата си гонят опашката

Всички сме виждали най-малко едно куче, което се върти в кръг и гони опашката си , като че ли тя е най-големия му зложелател, с който си имат алъш-вериш, а не част от него. На пръв взор ни наподобява смешно, само че сходно държание от страна на четириногите любимци е обект на разнообразни проучвания.

Много кучета го вършат, само че за какво? Е, сигурно не, с цел да ги снимаме, да ги качим в Instagram и видеото да съберем милиони гледания. Има си причина. Или по-скоро две аргументи.

Първата и по-вероятна е, че на кучето просто му е пъклен скучно и няма с какво друго да се занимава, с изключение на да си гони опашката. Вероятно не му се обръща задоволително внимание, евентуално е по през целия ден единствено, евентуално това не му се отразява добре.

 Снимка 384932

Но е евентуално и да се прекрачи границата сред просто досада и стрес . Точно както хората си гризат ноктите или тропат нервно с крайник, когато са напрегнат, по този начин и кучето може да си гони опашката, тъй като се усеща уплашено.

Няма няма за терзание, в случай че кучето ни понякога си гони опашката. Но в случай че това деяние се трансформира в всекидневие, би трябвало да му обърнем повече внимание. Може домашният ни любим просто да желае да прекарваме повече време с него, а може и зад занимателните дейности да се крие нещо притеснително, написа Reader`s Digest.

 Кучешките целувки и рискът от тях
Рисковете на кучешките целувки

Кога е окей и по кое време не е

Ако кучето в никакъв случай не си е гонило опашката, само че внезапно придобие този табиет, е най-добре да посетим ветеринар, тъй като може да приказваме за тения, епилепсия или когнитива дисфункция .
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР