Всички сме виждали красивите куполи и белите сгради в Санторини.

...
Всички сме виждали красивите куполи и белите сгради в Санторини.
Коментари Харесай

Пропуснете Санторини и се отправете към тези гръцки острови, няма да сгрешите

Всички сме виждали красивите куполи и белите здания в Санторини. Ако не в действителния живот, то най-малко в Instagram, с помощта на хилядите фотоси от медени месеци, пътешествия на други хора и така нататък

Да, картините са идилични. Островът обаче напоследък стана жертва на личния си триумф.

Според изданието Express, Санторини и други известни гръцки острови – да вземем за пример Миконос и Крит, са в рецесия поради купищата туристи, които напират да ги посетят.

Гърция чака нов връх – 32 млн. чужденци тази година. За благополучие, страната разполага с 6000 острова, 227 от които са необитаеми.

Вместо като овца да се движите след стадото, предлагаме ви да посетите няколко по-слабо познати гръцки острова, които ще ви дарят с мечтаната хубост и успокоение.

Парос


Още през май, в ранния сезон, островът ви посреща с задоволително оферти за настаняване, без да се постанова да се блъскате в тълпи. Още с идването си усещате приятното време. Това, което няма да видите тук, са спиращи дъха селца по скалите.

Тишината обаче е обаятелна. В селищата господства белият цвят, пътищата са павирани, кози пасат по хълмовете. Морето свети, плажовете са подканващи. Няколко пещери в скалите търсят погледа ви, с цел да ви поканят да се качите на лодка и да ги посетите.

Да, в Парос няма 5-звездни хотели, като в Санторини и Миконос. Но кой има потребност от това, когато може да откриете ред други прелестни оферти за настаняване в Airbnb?

Задължително хвърлете взор на Villa Jasmine, ресторанта Sommaripa Consolato, таверната Mediterraneo и Statheros Meze Place.

Антипарос



На 7 минути с ферибот е братът на Парос – Антипарос. Този остров е още по-малък и по-тих. Ако се настаните във Villa Melissa, ще ви се прииска да останете до инфинити басейна през целия ден. Всички туристически атракции остават на назад във времето при тази хубост и успокоение.

Извън главния град, ще откриете селища, които оферират изолираност и тишина. Не е изненада, че холивудският артист Том Ханкс и брачната половинка му Рита Уилсън имат лятна къща тук.

Тинос



Ако сте харесали Парос и Антипарос, идната спирка е Тинос. Засега островът не е измежду най-популярните измежду туристите и това е плюс. Изглежда достоверно, предлага фантастична храна и дребни селища, които ще ви пленят с хубостта и уюта си.

Очакват ви още красиви девствени плажове, недокосната природа и доста пътеки за разглеждане. На Тинос ще откриете над 700 църкви.

Хидра



Друг прелестен остров е Хидра. Тук коли не се движат. Островът става известен през 50-те години на 20 в., когато тук къща купуват София Лорен, а по-късно и Леонард Коен.

Малките Циклади



Ако имате сили за още едно малко странствуване, наложително стъпете на Цикладите. Конкретно – на Малките. Става дума за верига от 12 острова, намиращи се сред Наксос, Аморгос и Иос.

Те са една прецизно защитавана загадка на гърците. Предлагат неповторима хубост, екзотични плажове, транспарантна тюркоазена вода и другарски настроени локални.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР