Всички сме участници във войната. Благодарение на съвременните медии и

...
Всички сме участници във войната. Благодарение на съвременните медии и
Коментари Харесай

Йордан Евтимов: Войната дерусифицира Русия

Всички сме участници във войната. Благодарение на актуалните медии и обществените мрежи ние сме безусловно въвлечени във войната от първия вероятен ден. Много постоянно поетите пишат за войната без да са взели участие в нея, само че осмисляйки какво тя носи на човечеството и на хората като обръщение за държанието на индивида и обществата. Така стартира разговорътси Йордан Евтимов, създател на стихосбирката " Преди да измият кръвта ", описвайки потребността от това да се написа за войната.

Трудно е да се предпазим от пропагандата, съобщи Евтимов. По време на война има осведомителна мъгла, изясни гостът, цитирайки Карл декор Клаузевиц. Шегата, че една неистина повторена 100 пъти става истина в действителност е безспорна истина, продължи той. Според Евтимов е извънредно мъчно човек да вдигне взор от екрана и по тази причина дефинира книгата си като “книга за осведомителната смрад на войната ”. Хората гледат war porn, довърши Евтимов.

Има две полета на войната - физическото и виртуално. Не е допустимо в България да има необятно публикувано рационално мнение за войната, откакто няма такова по отношение на имунизациите и домашното принуждение, изясни гостът.

Русия се дерусифицира, изясни Евтимов. Според него откъсването от европейските корени и налагането на редица ограничавания връща страната в един домодерен интервал. Той даде голям брой образци, в това число и анулацията на мораториума върху смъртното наказване и съществената смяна във висшето обучение. Според него хората, които могат да трансформират и да модернизират Русия, емигрират.

В речта си Путин повтори и умножи лъжливите си тези, които се създават от дълги години, изясни Евтимов. В речта на Зеленски пък се чу друго, продължи той. В нея се приказва за бъдещата демократизация и либерализация на Украйна и нейният европейски път. Това е държание на огромен политик.

Версиите за краяна войната са няколко, уточни гостът. Според него едната е, подбудено от пренасищане, хората да спрат да се интересуват и тя просто да си продължи още дълго време. Друга версия е груповият акт на опозиция и отвод от съветския газ, който е главен приходоизточник на Русия. Истинският завършек на този спор обаче ще бъде механически - с погром на съветската войска, съобщи уверено Евтимов.

Следвайте ни във,и
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР