Всички сме се наслушали на съвети как не трябва да

...
Всички сме се наслушали на съвети как не трябва да
Коментари Харесай

Ето с какво да се храните, за да спите непробудно 8 часа

Всички сме се наслушали на препоръки по какъв начин не би трябвало да пълним стомасите си преди лягане и какво би трябвало да имаме на нощното си шкафче, с цел да можем да заспим бързо и сънят ни да бъде в действителност оптимално релаксиращ. Мнозина от вас са се опитвали да се собразят с тези рекомендации, само че за жалост, резултатът е съвсем нулев. По-скоро стартирате да се събуждате, измъчвани от апетит, и отново не се получава със здравословния сън.

В последнов реме диетолозите се постараха да разсеят вековния мит, че храненето късно през нощта е неприятно. Ако залагате на здравословни храни, закуските през нощта няма да доведат до вашето напълняване. Всъщност, вярното хранене преди лягане може да способства за по-добър и доста по- спокоен сън.
 Как да засеем киви вкъщи? Как да засеем киви вкъщи?
Ароматното и вкусно киви е идеална съставна част на плодовите салати, както и добавка към разнообразни здравословни закуски. То е цялостно с витами...

Много хора считат, че топлото мляко е витално належащо за спокоен сън, само че има един артикул, който оказва помощ още по-добре, споделят специалистите. Това е кивито.

Кивитата естествено съдържат серотонин, невротрансмитерът, който, когато равнищата му са ниски, може да повлияе негативно на качеството на съня. В едно изследване хората, които са яли по две кивита час преди лягане в продължение на четири седмици, са нараснали като цяло времето за сън и успеваемостта на съня, споделя водещият диетолог и медицински специалист Лорън Манакър.

Тъй като кивито естествено съдържа фибри, потреблението му също може да ви помогне да се заситите, като ви оказва помощ да спите през нощта без да огладнявате, споделят специалистите. Можете да ги ядете настрана, да ги накълцате в кисело мляко или да ги добавите към смути някоя нощ.

Също по този начин, диетолозите считат, че кивито и редица други храни могат да понижат тряйно високото кръвно налягане. Авторите пишат, че участниците в изследването са получавали по три кивита дневно. След ястие на киви в продължение на осем седмици в следената група, лекарите означават понижаване на систолното кръвно налягане с 10 mm Hg и диастолично кръвно налягане с 9 mm Hg.
 Страхотно вкусният плод, който намалява холестерола Страхотно вкусният плод, който намалява холестерола
Хипeрхoлecтeрoлeмиятa e eдин oт ocнoвнитe фaктoри, вoдeщи дo aтeрocклeрoзa. Хoлecтeрoлът ce нaтрупвa, oтлaгa ce върху cтeнитe нa кръвoн...

Кивито е извънредно потребен плод и даже и да нямате проблеми със съня, е добре да не го пропускате от листата със здравословни храни в менюто си. Не забравяйте, обаче, че плодът би трябвало да е добре узрял, с цел да е в действителност вксен и потребен.

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР