Всички сме наясно с вредата на химическите вещества ипрепарати, които

...
Всички сме наясно с вредата на химическите вещества ипрепарати, които
Коментари Харесай

Препарати и ароматизатори- тихите убийци

Всички сме наясно с вредата на химическите субстанции ипрепарати, които нормално държим скрити в някой мрачен и скътан долап в килера. Гледаме да са етикетирани, опаковани в няколко пликчета, надалеч от очите и ръцете на децата. Но въпреки всичко използваме всекидневно. Най-опасни измежду всички почистващи препарати са тези, които избелват. " Убийците” на плесента, с цел да блеснат стените още веднъж бели – изключително рискова отрова. В това число влизат чудодейните " мухълояди”, а също и белината, с която нерядко третираме и мощно нечисти облекла.

Ароматизаторите въпреки това, преди години бяха част от само от интериора на колата и тоалетната, през днешния ден те се оферират под разнообразни форми и с разнородни привлекателни дизайни.Неслучайно огромна част от семействата към този момент имат ароматизатор, вярвайки, че домът им мирише зле и се нуждаят точно от сходен тип изкуствена миризма, с цел да бъде всичко наред.

Използването на всичката тази химия може да навреди съществено на нашето здраве. Именно поради това те се назовават " тихи убийци ", тъй като доста рядко не се замисляме, че вместо чист дом, ние вкарваме в него непотребни съединения, които лека-полека ни вреди. Тяхното потребление крие опасности от корозия на кожата, а изпаренията им поразяват респираторната система. Колкото и добре да се стараем да ги отмием от фурната или котлоните, част от тях остава, а когато се пусне печката, от нагряването се отделят отровни изпарения. Както в доста други артикули на пазара, по този начин и в почистващите препарати има безчет доста ароматизатори. Те от своя страна въздействат върху обонянието ни.
Източник: jenite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР