Всички сме наясно относно вкусовите качества на турските сладкиши –

...
Всички сме наясно относно вкусовите качества на турските сладкиши –
Коментари Харесай

Как лесно да си направим турско пиде? (ВИДЕО)

Всички сме наясно по отношение на вкусовите качества на турските сладкиши – изключително на сиропираните – саралии, толумбички, халви… Но познавате ли турската кухня? Един от нейните „ специалитети “, които горещо ви предлагаме да си приготвите, с цел да си „ оближете по-късно пръстите “ с тази рецепта е пиде с кашкавал. Продуктите, от които ще го приготвите не са скъпи, а процедурата няма да ви затрудни!

Пропорциите, които по-долу ви даваме са за трима. И по този начин: подгрявате – само че не до шупване – към 450 мл (2 ч.ч.) прясно мляко и разтваряте в него 2 ч.л. квас и 1 ч.л. захар; настрана, в 2.5 чаши брашно наливате към 30 г загрято масло, добавяте едно разрушено яйце и разбърквате енергично; след това примесвате брашняната примес с към този момент заквасеното и подсладено мляко; смесвате грижливо всичко, обърквате тестото и го оставяте към 1 час да втаса.

Сега го разделяте на три топки и ги разточвате, тъй че сплескани, да имат профила на лодка – виж видеото. Завивате краищата на по този начин завършените тестени части и получавате „ същински лодчици “, които ще напълните с мечтан от вас заряд, състоящ се от: домати, салами, гъби и – несъмнено – 150 г кашкавал. По предпочитание, поръсвате пълнежа на „ лодките “ с фалшификация – може да е риган.

Сега, с яйчен жълтък намазвате с четка огънатите краища („ бордовете “) на лодчиците, с цел да не изгори тестото при печенето, което продължава към 20 минути, откакто последователно сте загрели фурната до 180 градуса. Тестото на формичките ще добие тогава златист цвят. Изваждате трите „ лодчици от фурната, поръсвате ги с вода и ги закривате с забрадка за към 10 минути. А в този момент прелестен вкус с изпълнената рецепта и готовото пиде – сигурно ще си „ оближете пръстите “!


Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР