Всички сме наясно, че алкохолът е вреден за здравето. Дори

...
Всички сме наясно, че алкохолът е вреден за здравето. Дори
Коментари Харесай

Захарта - вредна колкото алкохола

Всички сме наясно, че алкохолът е нездравословен за здравето. Дори в случай че първичното замайване и приповдигнато въодушевление ни накарат да забравим за обстоятелството, че е токсин, неприятните чувства в деня след потреблението му небрежно ще ни припомнят за това.
 Захарта, имунната система и по какъв начин може да й нанесе дълготрайна щета
Захарта - палач на имунната система

Колко най-вече да одобряваме дневно, с цел да бъдем здрави

Оказва се, че захарта е един не по-малко нездравословен и подъл токсин за организма и най-много за черния ни дроб . И тя, като алкохола, съумява елементарно да замаскира това с насладата от потреблението на сладко. Но това не прави фруктозата по-малко нездравословна, даже в противен случай.

Около 10% от алкохола се метаболизира от мозъка, на което се дължи и обстоятелството, че се напиваме. Останата част от него отива непосредствено в черния дроб. За сметка на това, фруктозата не доближава до мозъка, по тази причина не усещаме мигновен резултат. Но честата й консумация още веднъж води до редица здравословни проблеми.
 Снимка 498155

Обикновената захар (захароза), се състои от една молекула глюкоза и една - фруктоза. Фруктозата се среща и в природата - в доста плодове да вземем за пример, само че там фибрите обезвреждат резултата й значително. На нея се дължи сладкият усет на продуктите, които консумираме, само че и нездравословните последици от тях.

Глюкозата пък се съдържа и в редица други храни, които не е наложително да са сладки, и се метаболизира на 80% от клетките в тялото. Тя също по този начин подтиква панкреаса да създава инсулин.

Когато консумираме захар, в тялото ни протичат комплицирани химични процеси. Фруктозата, също както етанолът в алкохола, не е артикул, който е нужен на тялото, с цел да действа то вярно, по тази причина се регистрира като ненужна и се обработва съвсем на 100% от черния дроб. В него се натрупват мазнини и се развива неалкохолна стеатозна болест.
 Захарта, захарният детокс, по какъв начин да го създадем и какви са изгодите за организма
Захарният детокс, от който всички имаме потребност

Трябва ни единствено воля и резултатите няма да закъснеят

Мазнини се натрупват и в региона на корема, което е най-опасното затлъстяване, защото визира и вътрешните органи. И даже да не усилваме дневния си банкет на калории, увеличеният банкет на фруктоза води до надебеляване. Увеличава се и производството на пикочна киселина, което може да докара до хипертония , предава.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР