Всички сме имали лоши дни в офиса. Може би дори

...
Всички сме имали лоши дни в офиса. Може би дори
Коментари Харесай

9 сигурни знака, че трябва да напуснете работа

Всички сме имали неприятни дни в офиса. Може би даже неприятна седмица или две. Но в случай че не си спомните последния добър ден, който сте имали на работа, време е съществено да обмислите концепцията а овакантяване. Ако откривате себе си в някой от долупосочените знаци, обновете автобиографията си и действайте самоуверено, написа Business Insider.

1. Постоянно сте отегчени.

Въпреки че скуката е доста общоприетоо чувство, учените считат, че в дълготраен проект тя алармира, че това, което вършите, не ви доставя наслаждение. Ако към този момент сте спрели да спорите с шефа си за каквото и да било и покорно сте приели ориста си, време е да се вземете в ръце.

2. Вашите умения не се правят оценка.

Каквито и старания да полагате, с цел да блеснете на работното място, имате чувството, че никой не ги вижда. И тук не приказваме за нарастване на заплатата или покачване – даже едно потупване по рамото не получавате. А когато знаете, че имате какво повече да предложите на света, повярвайте в себе си.

3. Целите на шефа и вашата персонална задача не съответстват.

Сегашната ви работа подтиква ли упоритостите ви? Позволява ли ви да съвместявате работа и персонален живот? Предлага ли ви пътувания и многообразие? Чувствате ли се горди, че работите това? Ако смятате, че корпоративните цели и вашето персонално светоусещане се разминават, това не е вашето място.

4. Чувствате се физически, прочувствено и душевен изтощени.

Всяка специалност може да бъде изтощителна в един стадий. Но в случай че се чувствате уплашени, преуморени, изнервени и нямате възторг даже за обществени контакти, това може да се дължи на „ прегряване”.

5. Чувствате, че не се развивате.

Вашата работа би трябвало да провокира вдъхновение и хъс за победа. Независимо дали става дума за продобиване на нов план, огромен клиент, месечен бонус или годишно нарастване. В случай, че компанията ви няма политика, целяща развиване на личностните качества и реализиране на високи таргети, може би не е вашето място.

6. Нищо, което вършиме, не е задоволително.

Макар да сте първият човек в офиса и последният, който си потегля, вашият началник все чака повече от вас. Това несъмнено е много демотивиращо.

7. Постоянно внимавате какво говорите.

Нямате близки сътрудници, с които да споделите какво в действителност мислите. Дори видимо да имате, във вашата компания в никакъв случай не се знае по какъв начин ще се изтълкуват нечии думи и до какво би довело това.

8. Компанията не цени чиновниците си.

Разбира се, всички компании рано или късно „ затягат” бюджета, само че тук не става дума за нараствания на заплатите и финансови облаги. Но в случай че вашият началник не влага в хората, които работят за него, осигурявайки им спокойна среда, качествена техника и постоянни образования, това не приказва добре за корпоративната ценностна система.

9. Постоянно се тревожите за пари.

Да си дойдем на думата. Ако в главата ви все се въртят числа, сметките не ви дават покой и броите последните си пари за обяд, време е да проучите пазара на труда.

Редактор: Елица Христова

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР