Всички сме ходили на сауна и със сигурност влизаме вътре

...
Всички сме ходили на сауна и със сигурност влизаме вътре
Коментари Харесай

Защо НЕ трябва да носите бански в сауната

Всички сме ходили на сауна и сигурно влизаме вътре с бански. Само че специалистите единомислещо поучават да не се ползва тази процедура. Оказва се, че тя може да бъде съдбовна за здравето ни и сигурно ще унищожи удобния резултат от сеанса.

Сауната е място, където би трябвало да се усещаме спокойни и отпуснати - изключително след някакво физическо натоварване, масаж или различен тип релаксация.
Много постоянно се приказва за неуместно държание, следено при ползвателите на сауната, които освен нарушават тишината в зоната за релакс, само че и се занимават с други неправилни практики.
Влизането в сауната по бански костюм е много постоянно срещано събитие - изключително в нашата страна. А сходно държание е освен нехигиенично, само че даже може да навреди на здравето ни.



Ето по какъв начин високите температури въздействат на банските

Банските костюми са направени от изкуствени материали и са предопределени за плуване и къпане в разнообразни водни басейни.
Когато са подложени на прекомерно високи температури в сауната, водата и потта от материалите стартират да се изпаряват. Ако посетителят на сауната употребява басейна преди този момент, всички ползватели ще би трябвало да вдишват освен неговите замърсители, само че и хлора от водата.
Освен това високата температура може да накара изкуствената материя да провокира мъчително раздразнение и даже изгаряния. При посещаване на сауна в бански костюм тъканта блокира отделянето на отрови - с други думи, тя противодейства на това, към което главно е ориентирана сесията. 

 сауна

Обичайно е да се скача в басейна или джакузито както преди, по този начин и след потреблението на сауната. Освен че би трябвало да вдишват изпарения от хлор и замърсители на кожата по едно и също време в помещение с високи температури, хората в допълнение влизат в контакт с тях, до момента в който се къпят.
Токсините, които се отделят в сауната, проникват в материала, полепнал по кожата, и по-късно попадат във водата. Вероятно няма потребност да убеждавате никого, че това е доста нехигиенично.



Какво да носите в сауната? Алтернативи на бански костюми

Въпреки че съгласно рекомендациите най-здравословно е да влизате в сауните голи, доста хора не желаят да го вършат. Ако харесвате тази форма на релаксация, само че не желаете да влизате в сауната без облекла, има няколко други възможности и способи да прикриете тялото си.
Можете да вземем за пример да се сдобиете със специфична забрадка за сауна. Тя е направена от специфичен памук, който е изцяло безвреден. Това могат да бъдат да вземем за пример сутиен и пола или комплект за предпочитане от две кърпи - едната за покриване на тялото, а другата за слагане на седалката.

Една елементарна памучна забрадка също ще свърши работа в сауната - значимо е материалът да е " дишащ ". Въпреки това не увивайте кърпата към себе си прекомерно компактно, защото тя ще блокира притока на въздух към кожата и ще спре отделянето на потта.

 
Източник: woman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР