Всички сме го правили – да пишем съобщения до приятел

...
Всички сме го правили – да пишем съобщения до приятел
Коментари Харесай

Гугъл пази разговорите, които не искате никой да прочете – ето как да ги изтриете

Всички сме го правили – да пишем известия до другар за проблеми в работата и драми в персоналния живот. Многобройни американски изследвания сочат, че множеството хора си признават за това, че прекарват огромна част от работното си време, занимавайки се с персонални каузи като известия и телефонни диалози. Всички се надяват, че са запазили тези диалози в загадка, само че се оказа, че „ Google “ пази историята на чатовете даже откакто те са изтрити от потребителите, оповестява „ Тайм “.

Също както и с историята на търсенията в „ Google “, по този начин и с чат приложението Гугъл Hangouts, известно още като Gchat, изтриването на информацията е много усложнено. Това е по този начин, тъй като индивидът, с който сте си писали, също има копие от диалозите. За да заличите изцяло кореспонденцията си, той също би трябвало да я изтрие.

„ Когато изтриете историята на известията си, тя се отстранява от Gmail и Hangouts на всички ваши устройства. Другите хора в Hangouts, обаче, към момента могат да виждат историята “, изясняват от компанията.

За да сте сигурни, че никой няма да пази диалозите ви за персонални драми и злословия на работното място, следвайте тези елементарни стъпки:

1. От компютъра си влезте в Hangouts от уеб страницата hangouts.google.com или от вашия Gmail;
2. Изберете разговор;
3. Най-отгоре на прозореца за диалога избере „ Настройки “ (Settings);
4. Изберете „ Изтрий диалог “ (Delete conversation);
5. Ако сте сигурни, че желаете да изтриете, натиснете „ Изтрий “ (Delete).

Превод и редакция: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР