Всички сме чували за зумбата, като начин да се разтоварим

...
Всички сме чували за зумбата, като начин да се разтоварим
Коментари Харесай

Пет полезни причини да отидете на зумба

Всички сме чували за зумбата, като метод да се разтоварим след дълъг работен ден, да изхабим непотребни калории и да послушаме приятна, ритмична музика.

Ако към момента се чудите дали това е вашият метод за подготовка, ние ще ви помогнем да си отговорите. Попитахме инструктора по зумба Надя Хамдан какви са изгодите от зумбата.

1. Настроението - най-безспорната изгода е настроението. В основата на зумбата е празненство, неслучайно и цялото й название е " зумба празненство ". Музиката е мощна, вика се, пее се, танцува се. Няма спортен детайл и няма значение дали някой бърка посоките или прави неверно стъпките. Важното е да се забавлява.

2. Повишава тонуса – като всеки спорт, тренировките по зумба покачват общото здравословно положение на тялото. Чувстваме се тонизирани, стегнати и енергични.

3. Килограмите – този по този начин мечтан резултат се следи при съвсем всички, които стартират да упражняват зумба. Тя се основава на кардио подготовка, тъй че свалянето на килограми е обезпечено. При спортуващите по-дълго, отслабването стопира, само че при постоянно спортуване, поддържаме мечтаната форма.

4. Социализацията – зумба е за усмихнати и лъчезарни хора. Ако не сте такива, не се тормозете - след час подготовка наред с това, че ще сте потни, сигурно ще сте не запомнили за ядовете денем. Като множеството групови тренировки, там се основават другарства.

5. Зумба не е единствено за дами - мъжете от време на време считат, че зумба е женско занятие. Истината е, че едни от най-хубавите треньори са мъже. А и създателят й е мъж - Алберто Торес. /dariknews.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР