Всички сме чували за прекрасните хилядолетни дървета боабаб, но вероятността

...
Всички сме чували за прекрасните хилядолетни дървета боабаб, но вероятността
Коментари Харесай

Стават ли за ядене плодовете на боабабите

Всички сме чували за прелестните хилядолетни дървета боабаб, само че вероятността да знаем за скрития капацитет на техните плодове е по-малка. Все повече инфлуенсъри в Instagram включват боабаб в своите закуски, чийто плодове се постановат като суперхраната на 2019 година, дружно с дуриан, каму каму и семената на чията.

Какво съставлява плодът баобаб

Това е плодът, който дава дървото баобаб, с генезис от Африка. Боабабите са едни от най-дълголетните дървесни типове, защото могат да живеят до 1000 години. Поради тази причина са известни като дървото на живота.
 Снимка 371553

Плодовете на боабабите са с величина сред 10 и 45 сантиметра и имат формата на пъпеш . Характеризират се с доста потребни свойства за нашето здраве, стига да ги включим в разнообразна и здравословна диета.

Полезни свойства

В плода на боабаба има шест пъти повече витамин С в сравнение с в портокала , което го прави мощен антиоксидант , предпазващ от свободните радикали. Ключов детайл е и в производството на еластин - протеин, който придава разтегливост на кожата и я тонизира.

Вижте тази обява в Instagram.
Публикация, споделена от Abuja Turaren Wuta (@sbt_hub) на Фев 10, 2018 в 5:18 PST

Обикновено боабаб се употребява в прахообразна форма, като добавка към зърнени храни или плодове с кисело мляко, в обичаната салата, в супи, топли питиета или в шейкове.

Вижте тази обява в Instagram.
Публикация, споделена от BeautyProductReviews (@flashbeautyblog) на Фев 7, 2018 в 5:09 PST

Ако не ни харесва киселия му настойчив лимонен усет, можем да го потърсим и като хранителна добавка под формата на хапчета.

Боабабът и козметиката

Плодовете на баобаба към този момент са се трансформирали в една от главните дейни съставки в доста козметични артикули - разнообразни маски, серуми и кремове за грижа за кожата. Причината е, че спомагат за попречване признаците на стареене и се борят с уврежданията от слънцето .

Вижте тази обява в Instagram.
Публикация, споделена от Beautiful & Flawless (@beautifulflawlessspa) на Дек 5, 2018 в 7:41 PST

Възпират появяването и на стрии , а с помощта на противовъзпалителната си мощ понижават зачервяването след епилация.

Ако прилагаме плодовете върху косата , те ще я хидратират , ще предотвратяват рухването й, ще контролират производството на себум и ще способстват за блясъка на всеки косъм.
 Дуриан, облепиха и каму каму - новите суперхрани
Кои са новите суперхрани

3 типа плодове, които са малко познати, само че доста полезни
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР