Всички сме чували за млякото, една от тайните за меката

...
Всички сме чували за млякото, една от тайните за меката
Коментари Харесай

Зехтин за красота като на Клеопатра

Всички сме чували за млякото, една от тайните за меката кожа на Клеопатра. Друг артикул, който легендите подценяват, само че също е считан за част от ритуалите на владетелката, е зехтинът .

И неслучайно – той е богат на антиоксиданти , които се борят против разрушаването на клетките и пазят кожата от UV лъчите.

А като прибавим и хидратиращите му свойства , зехтинът може да се употребява по доста способи и комбинации за още по-големи изгоди.

Ето няколко приложения на зехтина, с които ще се почувстваш уверена и красива като Клеопатра .

Коса

Зехтинът има дейно деяние на еликсир за коса. Дерматолози предлагат да се нанася постоянно върху косата и скалпа след шампоана за 10-20 минути . А за искра в косите, след баня добави няколко капки от него към серума си за коса .

 зехтин хубост жена Pxhere

Тяло

Ако усещаш кожата си суха, то посрещни зехтина като новия ти най-хубав другар.

В ролята му на хидратант можеш да го нанасяш както на обособени сектори, по този начин и върху цялото си тяло . Макар да не е комедогенен, въпреки всичко е допустимо да запушва порите, по тази причина не се предлага за кожи с акне.

За доста изсушени елементи използвай примес от зехтин, захар и малко лимонен сок като ексфолиант за устни и ходила . И ето, че си подготвена за лятото!

 зехтин хубост жена Pxhere

Лице

Зехтинът може да се употребява и като хидратиращ серум за лице, който с помощта на антиоксидантните си свойства предотвратява преждевременното стареене.

Трябва обаче да се означи, че зехтинът не е кадърен и не трябва да замества плажното масло. Да не забравяме, че въпреки всичко е масло и може да провокира изгаряния в композиция с UV лъчите – а и надали ще ти е прелестно да се чувстваш като в тиган.

 зехтин хубост препоръки Unspalsh

И още „ Направи си самичък “ хрумвания

Списъкът с приложения на зехтина е дълъг: от масло за кутикули през дегримьор до сурогат на крема за бръснене .

Пробвай самоуверено, с цел да намериш своята обичана приложимост, и се наслаждения на резултата!

Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР